Trimite-ti copilul afara, la joaca

Studiile arata ca cei care stau mult in aer liber vor avea o vedere mai buna mai mult timp
 

Nu e nicio surpriza ca joaca activa in aer liber este o modalitate importanta prin copiii fac miscare sanatoasa. Dar se pare ca exista si alt beneficiu pentru sanatate: o vedere mai buna.  

Doua studii diferite facute pe tineri par sa confirme ca timpul petrecut afara, in lumina soarelui, i-ar putea ajuta pe copii sa vada bine pentru mai mult timp. Dupa un an, elevii din Taiwan care stateau afara 6,7 ore pe saptamana s-au dovedit mai putin predispusi la miopie decat copii care nu petreceau afara decat 3,3 ore (timpul in care copiii nu se recreau afara  a fost cam acelasi la ambele grupuri). In alt studiu, savantii danezi au facut legatura dintre zilele lor de vara mai lungi, cu mai multa lumina, si reducerea miopiei la copii.

Ambele concluzii se explica probabil prin faptul ca forma si marimea ochiului sunt influentate direct de expunerea frecventa la lumina zilei. Dar timpul petrecut afara s-ar putea sa le ofere ochilor copiilor si o pauza dupa orele de citit, care pot provoca instalarea mai rapida a miopiei.

Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza