Trei lucruri de evitat la o petrecere de sarbatori

 
Nu intarzia. Sfertul academic se scuza, dar ce intelegem mai exact prin “sfert academic”? Gazda s-ar putea sa mai aiba si alte planuri pentru seara respectiva, deci incearca sa ajungi la timp. Daca nu poti evita intarzierea, atunci respecta cele 15 minute sau anunta din timp pentru a nu fi asteptat inutil.

Nu te imbata. E perioada sarbatorilor: timpul sa mancam, sa bem si sa fim veseli, nu? Bineinteles! Dar ar fi mai bine sa pastrezi nivelul alcoolului la minimum. Incearca sa tii cont cate pahare ai baut si sa ramai pe cat posibil la un singur tip de bautura alcoolica (amestecarea lor poate duce la consecinte penibile!). Iar daca nu stii cat alcool contin cocktailurile servite, nu-ti fie jena sa intrebi – precautia ta va fi chiar apreciata.

Adu-ti aminte si sa pleci . Invitatia spune “intre 7 si 10”, iar acum este deja 10.30. Este timpul deci sa le multumesti gazdelor pentru o seara minunata si sa te indrepti spre casa. Daca nu pleaca nimeni altcineva, nu-ti fie teama sa dai tu startul – cel mai probabil ca toata lumea asteapta sa faca cineva primul pas. Nu abuza de ospitalitatea gazdelor, chiar daca acestea sunt prea dragute pentru a anunta incheierea petrecerii.