Tratează gastrita natural

Dacă nu este gravă, gastrita poate fi tratată cu cimbru și propolis
 

Gastrita este o boală care este însoțită de dureri severe și disconfort, ce poate fi însă tratată cu cimbru și propolis. În cazul în care gastrita nu este foarte gravă și crampele sunt în mare parte acceptabile, puteți aplica un tratament la domiciliu, folosind una dintre următoarele rețete:

Pentru prima rețetă este nevoie de aproximativ 100 grame de cimbru uscat, care se pune într-un recipient adecvat cu 1 litru de vin alb sec. Se lasă să stea timp de o săptămâna, iar periodic se agită. După ce au trecut cele șapte zile, amestecul se fierbe timp de câteva minute, iar apoi se ia de pe foc, și se înfășoară cu o cârpă de bumbac timp de 6 ore. După acest timp, amestecul se filtrează și se ia de 3 ori pe zi înainte de mese.

Gastrita cronică și ulcerul peptic răspund în mod pozitiv la consumul zilnic de propolis. În fiecare zi luați câte 8 g de propolis ca un curs de tratament care trebuie continuat timp de cel puțin o lună. Cu toate acestea, ar trebui să fiți deosebit de atenți și să opriți terapia la primele semne ale unei posibile reacții alergice.

Când gastrita este însoțită de aciditate crescută se face urmatoarea rețetă: la 15 g frunze de mentă se adaugă 2 g de frunze de trifoi, 15 g semințe de fenicul și coada șoricelului (30 g) și câteva frunze de coriandru uscat de culoare galbenă. După ce se amestecă toate ingredientele, se pun două linguri și se toarnă două căni de apă fiartă. După ce se lasă să stea timp de aproximativ 2 ore, amestecul se filtrează și se bea în timpul zilei. Tratamentul durează două săptămâni. Dacă este necesar, îl puteți aplica din nou, dar după cel puțin o lună.

Sursa: bewoman.ro

Vote it up
169
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza