Tratează-ți bolile cu… dulceață

Gemurile și dulcețurile preparate în casă au beneficii neașteptate pentru sănătate
 

Deși la prima vedere nu ar părea, dulcețurile și gemurile sunt benefice pentru sănătate, mai ales cele preparate în casă. Una dintre condiții ar fi ca fructele să fie proaspete, bine coapte și nepătate. De asemenea, ca să poată fi consumată și de diabetici se poate înlocui zahărul cu fructoza. Iată câteva sugestii:

 

Dulceața de afine

Afinele conțin o serie de substanțe active – vitamina C, minerale, flavonoizi, acizi organici – care protejează flora intestinală, îmbunătățesc circulația sângelui, regenerează retina și scad concentrația zahărului în sânge. Aceste fructe își păstrează în bună parte aceste proprietăți chiar și preparate sub formă de dulceață. De aceea, pentru aceste beneficii e bine să consumați câte o linguriță de dulceață dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

 

Dulceața de dude

Dudele s-au dovedit a fi benefice pentru afecțiuni cardiace, probleme cu tensiunea, afecțiuni reumatice și ale pielii. Dacă faceți dulceață ar fi bine să înlocuiți zahărul cu fructoza și să consumați câte două lingurițe zilnic, timp de o lună, înainte de micul dejun.

 

Magiunul de prune

E bine ca prunele să fie lăsate cu pieliță ca să nu se piardă anutioxidanții și mineralele. Nu trebuie adăugat zahăr. Magiunul cel mai bun și mai aromat se face din mai multe soiuri de prune, aceste fructe fiind o bună sursă de potasiu, magneziu și seleniu.

 

Cele mai bune gemuri și dulcețuri sunt cele preparate la maximum 70 de grade, fără adaos de zahăr și conservanți, care păstrează vitaminele și mineralele din fructe. Alte dulcețuri pe care ar fi bine să le încercați dacă aveți anumite afecțiuni sunt: dulceața de caise, care se recomandă în astenie, anemie, nevroze și dulceața de cireșe care se recomandă în constipație sau dacă aveți lipsă de minerale. 

Vote it up
198
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza