Tratarea alergiilor prin irigari nazale

Practica traditionala asiatica a irigarii nazale poate usura problemele celor care sufera de rinita alergica
 

Printre reactiile alergice care afecteaza sistemul respirator se numara secretiile nazale si oculare provocate de rinita alergica si dificultatile de respiratie cauzate de astm. Intelegerea mai clara a cauzelor acestor reactii si a modului in care pot fi prevenite si tratate a imbunatatit spectaculos sanatatea celor afectati.

  • Irigati-va nasul pentru a opri simptomele alergice. Practica traditionala asiatica a irigarii nazale poate usura problemele celor care sufera de rinita alergica. Poate ca indepartarea mucusului si a reziduurilor din nas si sinusuri pare ceva dezgustator, dar in prezent este considerata o tehnica respectabila pentru prevenirea acestei afectiuni. Iata cateva indicii utile privind irigatiile nazale:
  • Folositi un vas neti, care arata ca o stropitoare in miniatura, pentru a turna apa sarata intr-o nara, lasand-o sa se scurga prin nara cealalta. Respirati pe gura.
  • Alegeti un vas neti din metal, sticla, ceramica sau plastic.
  • Folositi doar solutie de apa cu sare izotonica sau hipertonica, preparata din pliculete de sare farmaceutica – se gasesc in farmacii sau pe Internet.
  • Nu folositi niciodata apa de la robinet, deoarece poate irita membranele nazale.
  • Incercati o bariera antipolen. Puteti reduce frecventa si severitatea crizelor de rinita alergica folosind o crema antipolen in jurul narilor. Crema capteaza suficiente granule de polen pentru a reduce considerabil cantitatea care patrunde in nas si in plamani – si, ca urmare, diminueaza mult simptomele. Interesati-va despre un produs de acest gen la farmacii sau magazinele de produse naturiste.
Vote it up
86
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza