Tratamente simple pentru o piele sănătoasă

Patru ponturi utile
 

Numeroase afecțiuni – de la acnee la alergii și eczeme – pot afecta pielea. Iată câteva remedii simple care te pot ajuta să-ți îmbunătățești starea pielii.

 

• Renunță la lapte pentru a învinge acneea. Un studiu întreprins de Facultatea de Medicină de la Harvard, în SUA, a găsit o legătură clară între acneea juvenilă și consumul de lapte. Iar laptele degresat pare a fi la fel de nociv ca varietatea nedegresată. Cercetătorii bănuiesc că de vină este conținutul ridicat în hormoni al laptelui. Fie că este sau nu adevărat, dacă aveți acnee, reduceți consumul de lapte și produse lactate, dar luați-vă calciul din alte alimente, de pildă sardele la conservă, soia și smochine.

• Apelează la laser. Terapia revoluționară cu laser, dezvoltată ca tratament cosmetic pentru netezirea ridurilor și corectarea vătămărilor produse de expunerea la soare, se folosește astăzi și pentru tratarea acneei grave. Terapia cu laser poate ajunge în straturile profunde ale pielii, oprind supraproducția de sebum și prevenind apariția coșurilor. Se pare că terapia stimulează și formarea de colagen nou dedesubtul și în jurul zonelor afectate, netezind și îmbunătățind starea pielii.

• Evită balsamul de rufe. Dacă suferi de eczemă, nu folosi balsam de rufe la spălatul hainelor sau al lenjeriei de pat. Ai putea crede că produsele de acest fel, făcând țesăturile mai plăcute la atingere, îți fac bine. De fapt, balsamurile de rufe puternic parfumate lasă reziduuri care pot irita pielea.

• Folosește leucoplast. Pentru a scăpa de verucile și negii supărători, acoperă-i cu leucoplast, după ce înmoi zona afectată în apă caldă și o dai ușor cu piatră ponce. Schimbă banda săptămânal. Studiile arată că, în șapte din zece cazuri, veruca sau negul va dispărea în patru săptămâni, făcând inutile tratamentele costisitoare.

 

Sursa: Din cartea Secretele Sănătății, Editura Reader’s Digest

Vote it up
208
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza