Tratament naturist pentru osteoporoza

Boala oaselor demineralizate afecteaza o femeie din trei si unul din opt barbati, aflati la varsta de 50 de ani
 

<p>Osteoporoza este a doua boala ca incidenta in lume, imediat dupa bolile cardiovasculare, arata statisticile. Aceasta afectiune, cunoscuta si sub numele de boala oaselor demineralizate, afecteaza o femeie din trei si unul din opt barbati aflati la varsta de 50 de ani.

De-a lungul timpului oasele sufera transformari ce duc la aparitia durerilor articulare si fracturilor, transformari cauzate ca urmare a demineralizarii oaselor. In timp, aceasta demineralizare duce la aparitia osteoporozei, atrag atentia specialistii.

Recent, pe piata farmaceutica din Romania a fost lansat un nou tratament impotriva acestei afectiuni, ce are la baza extract din coada-calului. Potrivit producatorului, aceasta planta are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor si articulatiilor, favorizand procesul de remineralizare, datorita continutului ridicat in siliciu.

Capsulele de coada-calului se diferentiaza de celelalte produse care au la baza extractul din aceasta planta, prin metoda de fabricatie, sustine producatorul. Astfel, planta este maruntita prin criogenie si introdusa in capsule vegetale. In acest fel nu se pierde nimic din proprietatile plantei, iar capsulele pot fi dizolvate cu usurinta de catre organismul uman.
In acelasi timp, medicii spun ca oasele se reinnoiesc continuu, remodelandu-se.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, ele au nevoie de anumite elemente nutritive precum calciu, vitamina D si vitamina K.
Astfel, prevenirea osteoporozei se poate face in principal prin adoptarea unui comportament alimentar sanatos. Calciul s-a dovedit a fi eficace in a ajuta la construirea masei osoase si implicit la prevenirea osteoporozei.

Pentru o nutritie optima, aportul de calciu trebuie sa fie intre 1000-1500mg pe zi, in functie de varsta, aport dietetic, precum si de alte afectiuni ale sanatatii. Calciul poate fi gasit in iaurt, legume verzi (cum e varza creata), produse din soia (cum e branza tofu), fructe de mare (precum somonul si stridiile) si in semintele de susan.</p>

Vote it up
459
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza