Tratament in cancerul de plamani

Perioada de supravietuire fara ca boala sa progreseze s-a dublat in cazul celor care au cancer la plamani
 
<p>O companie farmaceutica a prezentat recent studiile clinice care arata progresele semnificative obtinute in tratamentul pacientilor bolnavi de cancer pulmonar, in cadrul celui de-al 35-lea Congres al Societatii Europene de Oncologie.
Rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de faza II arata ca o combinatie intre un nou compus - un anticorp monovalent unic - si un alt medicament al companiei deja existent pe piata, destinat tratamentului cancerului pulmonar, aproape a dublat perioada de supravietuire fara progresia bolii in cazul pacientilor. Dupa tratamentul cu aceasta noua combinatie terapeutica, media de supravietuire a crescut de la 6,4 saptamani la 12,4 saptamani, potrivit unui comunicat al companiei producatoare.
"Cancerul bronho-pulmonar ramane o arie cu nevoi medicale neacoperite inca, iar datele noastre despre acest nou compus reprezinta un exemplu despre modul in care o abordare personalizata, tintita, poate ajuta la imbunatatirea rezultatelor pentru aceasta boala dificil de tratat", declara dr. Richard Scheller, managerul Genentech Research & Early Development. Aceasta boala reprezinta cresterea unor celule anormale in plaman. Aceste celule se inmultesc si cresc intr-un ritm mai rapid decat celulele normale, explica expertii.
Potrivit statisticilor, doar o persoana din zece care sufera de cancer pulmonar este in viata dupa 5 ani de la diagnostic. In plus, datele mai arata ca, la fiecare 30 de secunde, undeva in lume, o persoana moare din cauza acestei maladii. Fumatul este principalul factor care duce la aparitia acestei boli, avertizeaza medicii.</p>
Vote it up
232
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza