Tratament impotriva cancerului

Un vaccin bazat pe un virus modificat genetic s-a dovedit eficient la bolnavii in stare terminala
 

<p>

Un nou virus modificat genetic a fost dezvoltat cu scopul de a eradica tumorile canceroase si de a preveni aparitia altora, conform unui studiu citat de “Russia Today”.
Potrivit studiului publicat recent in jurnalul Nature Medicine, vaccinul Pexa-Vec sau JX-594 a fost testat timp de patru saptamani pe 30 de pacienti bolnavi de cancer hepatic in faza terminala.  Deoarece tratamentul a reusit sa le prelungeasca vietile, specialistii au ajuns la concluzia ca este eficient.

Saisprezece dintre cei 30 de pacienti carora le-a fost administrata o doza ridicata din acest virus au trait in medie 14,1 luni, in timp ce alti 14 pacienti care au primit o doza mai mica au supravietuit numai 6,7 luni.
Rezultatele cercetarii indica faptul ca “ambele tipuri de tratament cu Pexa-Vec au ca efect micsorarea tumorii, reducand si fluxul sangvin directionat catre aceasta”, afirma reprezentantii Jennerex, compania producatoare.
“Pentru prima data in istoria medicala, am demonstrat ca un virus modificat genetic poate imbunatati rata de supravietuire a pacientilor”, sustine David Kirn, co-autorul studiului analizat.
Noul tratament, bazat pe imunoterapia oncolitica, reprezinta un tip de virus modificat genetic care ataca tumorile, induce un raspuns sistemic imun cancerului si “este realizat pentru a se multiplica si pentru a distruge celulele canceroase, determinand in acelasi timp propriul sistem imunitar al pacientului sa atace la randul sau celulele tumorii”, mai afirma David Kirn pentru Russia Today.
Pexa-Vec a fost dezvoltat pe baza unui virus de tip vaccin, utilizat in trecut pentru tratarea pojarului. Printre posibilele efecte secundare ale noului tratament se numara si simptome asemanatoare gripei, in cazul unor pacienti, si stari de greata in cazul altora.
Coordonatorii studiului mai spun ca, in ciuda progresului obtinut, majoritatea tumorilor solide raman totusi incurabile odata ce s-au raspandit catre alte organe, devenind metastatice.

</p>

Vote it up
154
Ai votat deja!Voteaza