Traseu cultural nocturn al Capitalei

Cu ocazia „Zilelor Bucurestiului”, A.R.C.E.N. organizeaza un traseu cultural nocturn al Capitalei intre 19-22 septembrie, zilnic, de la ora 19.00
 

<p>

Turul ghidat nocturn al Capitalei va avea tema „Moravuri, obiceiuri si obsesii bucurestene”, va cuprinde 8 opriri pe un traseu de un kilometru si va dura doua ore, timp in care va fi ilustrata viata orașului Bucuresti si a locuitorilor sai, din secolele XIX-XX.

Traseul-nocturn propus de ARCEN la aniversarea Capitalei este cuprins in perimetrul strazilor: Calea Victoriei, str. Ion Campineanu, str. Academiei, Piața Revoluției, str. Valter Maracineanu, str. George Vraca, str. Ion Brezoianu, intrarea Rigas, str. Constantin Mille si Bulevardul Regina Elisabeta.
     
In cadrul acestui traseu vor fi aduse inaintea publicului povesti despre boema literara de la Gradina Oteteleseanu, istorii legate de aparitia telefonului la Bucuresti, dar si a cinematografiei, despre luxul Capitalei, despre primele librarii ale Bucurestiului de secol XIX, despre bacanii celebre si hoteluri de lux, dar si despre mahalalele si hanurile din Bucuresti.
    
Traseul-cultural nocturn, organizat cu ocazia „Zilelor Bucurestiului”, vine ca o continuare fireasca a proiectului „Cu bastonul prin Bucuresti”, aflat in aceasta vara la cea de-a 4-a editie, avand parte de un numar record de participanti, toate traseele-culturale organizate in perioada 27 iulie - 8 septembrie adunand peste 2500 de persoane.
     
ARCEN ii invita pe bucuresteni sa participe gratuit la traseul-cultural nocturn, sa descopere Bucurestiul intr-o alta lumina, sa-i asculte povestile si sa aniverseze cei 554 de ani ai orasului in inima Capitalei, pe Calea Victoriei si pe strazile din imprejurimi, alaturi de ghizii ARCEN.
    
Ghizii ARCEN ii asteapta pe participanti, in functie de conditiile meteo, cu joben sau cu umbrela, in fata Teatrului Odeon, in zilele de 19, 20, 21 si 22 septembrie de la ora 19.00.

</p>

Vote it up
266
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza