Transplant hepatic la un nou spital

La Brasov se vor putea efectua operatii de transplant de ficat si rinichi
 
<p>
Spitalul Sf. Constantin Brasov anunta demararea proiectului pentru efectuarea transplantului hepatic si renal. In momentul de fata, singurul centru in care se efectueaza transplant hepatic in Romania este Institutul Clinic Fundeni, iar transplantul renal se realizeaza doar la Bucuresti si la Cluj; Spitalul Sf. Constantin ar fi primul spital privat in care sa se implementeze un astfel de program.

Dr. Bogdan Angheloiu, managerul general al Spitalului Sf. Constantin a declarat: „La un an de la inaugurarea spitalului, ne exprimam dorinta de a investi cat se poate de serios in acest proiect. Alaturi de transplantul hepatic pentru care ne pregatim, speram sa demaram anul acesta si transplantul renal, precum si alte surprize placute pe alte specialitati cum ar fi ORL, urologie si neurochirurgie.”

Prof. Dr. Yaman Tokat, unul din cei mai renumiti specialisti in transplant la nivel mondial, a raspuns astfel vizitei efectuate anul trecut de reprezentantii spitalului brasovean la Istanbul si s-a declarat incantat de dotarile si personalul spitalului privat: „Mi-a placut foarte mult orasul Brasov. Ma asteptam sa gasesc aici un spital mic si banal, dar am fost foarte surprins sa descopar unul din cele mai bine dotate spitale pe care le-am vazut in experienta mea. Atat personalul - bine instruit si cu initiativa,  cat si dotarile – chiar mai bune decat in multe spitale cu care am lucrat, imi spun ca merita sa lucrez cu acest spital. Echipa noastra de la Istanbul este interesata sa-si impartaseasca experienta si cunostintele in transplant cu partenerii de la Spitalul Sf. Constantin Brasov.”

Prof. Dr. Irinel Popescu a declarat ca se bucura pentru initiativa Spitalului Sf. Constantin din Brasov si recomanda si punerea la punct a unui program pentru donatori, intrucat marea problema in momentul de fata este lipsa donatorilor de organe.
Spitalul Sf. Constantin, inaugurat in luna martie 2011, este un proiect dezvoltat de SC Teo Health SA, companie medicala brasoveana cu capital exclusiv privat si beneficiaza de investitii in valoare de 20 milioane euro. Spitalul privat cuprinde 7 sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi totalizand 79 de paturi si ofera conditii de tratament la nivel international: chirurgie generala, chirurgie plastica-estetica, kinetoterapie, neurochirurgie spinala, oncologie medicala, O.R.L. adulti si copii, ortopedie-artroscopie, urologie, un bloc operator cu trei sali de operatie multifunctionale si o sectie de terapie intensiva dotata cu 13 paturi specializate.

</p>
Vote it up
124
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza