Ştrandurile, între distracţie şi pericol

Ţi-ai lăsa copilul să facă baie la un ştrand public?
 

Căldura tot mai mare din ultima perioadă, dar şi prognoza meteo din vara aceasta, care anunţă călduri sufocante până la finele lunii august, i-au făcut pe mulţi dintre noi să dea iama la ştranduri sau la alte piscine publice.

Odată cu relansarea sezonului estival, în media au apărut din nou informaţii asupra potenţialelor pericole ce i-ar putea pândi pe cei care intră în apă la ştranduri.

Potrivit dr. Justin Diaconu, medic primar dermatolog, citat de Jurnalul Naţional, bolile de piele se află pe primul loc în topul afecţiunilor care pot fi contractate din piscine, acestea fiind urmate de conjuctivită, infecţii respiratorii şi boli diareice.

Cât de sigure sunt deci aceste piscine publice în ziua de astăzi? În cazul ştrandurilor funcţionale, analizele microbiologice pe care fiecare dintre acestea este obligată să le afişeze la intrare arată că apa e numai bună de îmbăiere. Problema e că nimeni nu poate controla însă dacă cei care intră în piscină nu suferă de anumite boli sau afecţiuni ale pielii sau dacă apa e dezinfectată corespunzător. Există însă anumite indicii care pot fi luate în considerare.

De exemplu, prof. Dan Forsea, de la Clinica dermatologică a Spitalului Colentina, a precizat în Adevărul că supraglomerarea unei piscine poate fi un semnal negativ. „Dacă se depă=e=te capacitatea de epurare a apei din bazin, există riscuri “, a explicat el. Totodată, dr. Diaconu spune tot în Jurnalul Naţional că trebuie evitate bazinele cu apă tulbure, cu frunze, nisip, gunoaie sau exces de clor.

Noi am vrut să aflăm ce cred românii despre acest subiect care revine mereu în actualitate pe timpul verii.

Vote it up
43
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza