Train Delivery 25-27 iulie

Timp de 3 zile, te poti plimba dintr-un compartiment în altul trecand prin expozitii, spectacole, un restaurant pe sine si alte instalatii urbane.
 

Gara de Nord din Bucuresti se transforma intre 25 şi 27 iulie 2014 in locul de intalnire al pasionatilor de arte, muzica, filme si trenuri pentru a doua editie a Train Delivery, eveniment urban-feroviar care isi propune să revitalizeze un spatiu simbolic al Bucurestiului. Train Delivery vine în continuarea initiativei Street Delivery pentru spatiu public de calitate și este organizat de Fundatia Carturesti si CFR SA cu o finantare ARCUB.

Se spune despre Gara de Nord ca a vazut mai multe saruturi sincere decat Oficiul Starii Civile. Cate povesti de dragoste sau tradare au inceput in aceasta poarta catre lume? Cate milioane de oameni s-au întalnit pentru prima oara cu Bucurestiul? Cati au pierdut trenul si câti au plecat spre mare dintr-un impuls de moment? Cate cantece s-au scris despre acest loc emblematic? Cate ore ai petrecut aici în asteptarea unei scurte iubiri eterne?

Ce facem la Train Delivery? Aducem pentru tine un tren pe care il garăm pe linia 14, unde te aateapta cel mai larg peron al Gării. Timp de 3 zile, te poti plimba dintr-un compartiment în altul trecand prin expozitii, spectacole, un restaurant pe sine si alte instalatii urbane. In timpul asta cativa dintre cei mai buni artisti graffiti din Romania vor desena trenul pe exterior, iar muzica va umple peronul, alaturi de zeci de proiecte gandite să redea garii fascinatia pe care o merita. Tot pe linia 14 vom fi martorii unui proces de reconversie a unui vagon de marfa intr-o cafenea, librărie si loc de întalnire printr-o interventie plastică-sculpturala care presupune decuparea tablei acestuia si transformarea ei in obiecte de mobilier.

Ce a rămas în urma colaborării noastre cu CFR pentru Train Delivery #1?
• Wi-Fi gratuit in toată Gara (caută reteaua Train Delivery)
• Taxiurile pirat nu mai sunt tolerate la iesirea principala de la coloane
• Cosurile de gunoi au fost inlocuite
• Au fost montate panouri cu harti care te ajuta sa te descurci mai usor prin gara
• Intrarea in Muzeul CFR a fost marcata printr-un graffiti care atrage vizitatori si fotografi
• Angajatii Gării de Nord abia asteapta sa te revada

Cum v-am obisnuit, intrarea e libera, gratuita, fara garduri, fara bratari si fara bilet de calatorie. Detalii despre program, proiecte si alte chestiuni feroviare: www.traindelivery.ro

Vote it up
282
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza