Traditii, legende si capsuni

Iti oferim un ghid al celor mai interesante evenimente din Europa, in luna iunie
 
<p>
Fiesta de São João: Porto, Portugalia
Dansuri, parade, gratare cu pesti, focuri in aer liber si artificii. Din seara zilei de 23 si pana pe 24 iunie, toata lumea din Porto iese pe strazi, pentru a-i aduce un tribut Sfantului Ioan Botezatorul, intr-o sarbatoare care imbina traditiile sacrale cu cele profane. Este, cu adevarat, unul dintre cele mai animate festivaluri din Europa.

Festivalul Harley-Davidson: Alsóörs, Ungaria
Nascut pentru aventura... Asa se considera fiecare dintre fanii celebrei motociclete, care se aduna, in fiecare an, pe malurile nordice ale Lacului Balaton. Din 6 pana in 10 iunie, aici poti asista la acrobatii, concursuri cu butoaie si intreceri de skandenberg.

Feeria capsunilor: Martell, Tirolul de Sud
Peste tot numai capsuni! La o altitudine de 1.300 de metri, acestea cresc si se coc incet, capatand o aroma unica. In iunie (23 si 24), Valea Martell rasuna de bucurie, intr-un festival dedicat capsunilor, cu prajituri specifice.

Sarbatoarea Vikingilor: Hafnarfjordur, Islanda
Ti-ar placea sa petreci asa cum o faceau celebrii vikingi? Poti invata cum sa tragi cu arcul si sa arunci cu sulita, daca te vei alatura altor sute de nordici care vin sa sarbatoreasca Festivalul Vikingilor, intre 14 si 17 iunie.

Festivalul Lent: Maribor, Slovenia
Artificiile spectaculoase lansate peste raul Drava reprezinta doar unul dintre cele 400 de evenimente care au loc la Festivalul Lent. Acesta se desfasoara anual, intre 22 iunie si 7 iulie, in orasul Maribor, si ofera nenumarate concerte, piese de teatru, prezentari de dansuri si ateliere creative pentru copii.

</p>
Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza