Totul despre cuptoare și plite

Oricare ar fi nivelul dvs. de pregătire culinară, există două ingrediente vitale pentru un gătit de succes
 

Aveți nevoie de o plită sigură și un cuptor cu convecție.

Flacără curată
Dacă duza unui arzător se înfundă, curățați-o cu un ac sau un curățător de pipă. Nu utilizați o scobitoare – s-ar putea rupe și va obtura gaura.

Aprindere ușoară
Aprinzătoarele electrice trebuie să fie curate pentru a genera scânteie, dar se pot murdări ușor. Curățând aprinzătorul și părțile metalice ale ochiului, puteți rezolva majoritatea problemelor de aprindere. Îndepărtați grosul murdăriei cu un bețișor cu vată, apoi curățați cu o periuță de dinți veche.

Rezultate mai bune
Cuptoarele electrice mai vechi au un singur element de încălzire (rezistență), situat în partea de jos a cuptorului. Cuptoarele noi au rezistențe atât în partea inferioară, cât și în cea superioară, și, uneori, și în spate. Le puteți folosi separat sau în combinație pentru a se potrivi metodei de gătit. E tentantă pornirea tuturor rezistențelor la putere maximă indiferent de ce se gătește, dar prin utilizarea diferitelor setări ale cuptorului veți economisi energie și veți avea un rezultat mai bun.

Nu utilizați folie
Nu acoperiți fundul sau rafturile cuptorului electric cu folie de aluminiu pentru a colecta picăturile de grăsime. Foița reflectă și intensifică căldura, deteriorând garnitura ­geamului din ușa cuptorului și provocând arderea prematură a rezis­tenței. Căldura reflectată nu poate ajunge la senzorul de căldură de sus, modificând timpii de gătit.

Avertisment
Un punct luminos pe laterala unei rezistențe este semnul că se va arde în curând. Cumpărați o rezistență nouă de rezervă.

Arzător stabil
Dacă rezistența unui arzător de pe plita electrică nu se încălzește, opriți plita, scoateți rezistența din soclu, băgați-o la loc și mișcați-o ușor. Dacă are un joc, scoateți-o din nou și îndoiți foarte ușor cei doi conectori spre exterior. Asta ar trebui să creeze o conexiune mai strân­să când elementul intră în locul lui.

Vote it up
238
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza