Tostadas mexicane

Tostadas inseamna in spaniola "prajit", iar in Mexic se refera la tortillas de porumb prajite si crocante peste care se pun tot felul de lucruri gustoase
 
<p>Timp de preparare: 35 de minute
Timp de gatit: 20 de minute
Se obtin 4 portii
Fiecare portie contine: 425 kcal, 31 g proteine, 11 g grasimi (din care 3 g grasimi saturate), 53 g carbohidrati (din care 14 g zaharuri), 10 g fibre

Ingrediente

2 piepti de pui, circa 500 g in total, fara piele
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 ardei grasi rosii curatati de seminte si tocati mai mare
1 ceapa tocata mai mare
2 catei de usturoi feliati
1 lingura boia dulce
2 lingurite paprika
1 lingurita chimion macinat
1 cutie rosii tocate, circa 400 g
un praf de zahar
8 tortillas de porumb
1 cutie fasole borlotti sau pinto, circa 425 g
sare si piper
Pentru servit
1 rosie tocata
ardei iuti jalapeno murati (optional)
125 g salata Iceberg taiata fideluta
8 ridichi feliate
4 linguri smantana
Tabasco sau alt sos iute

Preparare

Se pune carnea intr-o oala, acoperind-o cu apa rece. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe 10–15 minute. Se ia de pe foc si se lasa carnea sa se raceasca in lichid. Cand este indeajuns de rece ca sa poata fi manuita, se scurge si se scoate de pe oase. Se taie carnea fasiute subtiri si se pune deoparte.

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ardeii, ceapa si usturoiul. Se calesc la foc mediu timp de 5 minute sau pana se moaie. Se adauga boia, paprika si chimion, se amesteca bine si se gatesc cateva minute. Se adauga rosiile, cu suc cu tot, si zaharul. Se fierb ingredientele 5–8 minute sau pana se ingroasa. Se asezoneaza dupa gust. Se iau de pe foc si se pastreaza la cald.

Se incinge o tigaie mare si grea. Se prajesc tortillas, una cate una, timp de 15 secunde, pe fiecare parte, pana se rumenesc si se fac crocante. Cand sunt gata, se pastreaza calde, acoperite un prosop. Intre timp, se incalzeste fasolea in lichidul din cutie. Se scurge bine.

Se pun 2 tortillas pe fiecare farfurie. Se intinde mixtura de rosii pe ele, iar peste ea fasolea si carnea. Se adauga rosiile tocate, ardeii jalapeno murati, salata si ridichile, stivuindu-le. Se termina cu o lingura de smantana. Se servesc cu sos Tabasco, dupa preferinta.

O idee
• In loc de fasole, folositi o mixtura de porumb si dovlecei. Fierbeti 1 stiulete de porumb si 1 dovlecel intreg in oale separate, pline cu apa clocotita, circa 5 minute pentru porumb si 10 pentru dovlecel, pana ce ambele sunt fragede. Se scurg. Se taie cubulete dovlecelul si se taie boabele de pe stiuletele de porumb. Se presara peste fiecare tortilla pe care a fost intins sos, apoi se adauga carnea de pui.

Avantaje
• Fasolea este o buna sursa de fibre solubile si una excelenta de proteine – mai ales daca este mancata cu cereale ca graul, sau porumbul (din tortillas).
• Ridichile contin putine grasimi si calorii, dar destul de multa vitamina C. Contin fitochimicale ce pot proteja organismul de cancer.</p>

Vote it up
214
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza