Tortilla cu porc si ardei iute

Incearca aceasta delicioasa combinatie mexicana de carne de porc picanta si fasole boabe prajita
 
 
<p>Preparare: 15 minute, plus 30 de minute pentru marinare
La foc: 20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 528
Glucide 79 g
Proteine 41 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

450 g file de porc sau pulpa
1 lingurita coriandru macinat
1 ardei iute, mic, verde, fara seminte, tocat
1 catel de usturoi, zdrobit
4 linguri suc de lamaie verde
2 lingurite ulei de floarea-soarelui
75 g ceapa, tocata fin
400 g fasole boabe rosie, spalata si scursa
150 g rosii, curatate de pielita si seminte, taiate cubulete
Sare si piper negru
8 tortilla (de faina)
Garnitura: 4 linguri de iaurt degresat; 2 linguri menta proaspata tocata; 2 lamai verzi taiate sferturi

Preparare

1. Se indeparteaza portiunile de grasime din carne. Se taie in fasii subtiri care se pun intr-un castron impreuna cu coriandrul. Se adauga ardeiul iute, usturoiul si sucul de lamaie verde. Se amesteca bine, astfel incat carnea sa fie acoperita. Se lasa la marinat 30 de minute.
2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie cu fund gros sau un tuci si se rumeneste ceapa la flacara potrivita 3-4 minute, amestecand frecvent. Se adauga carnea marinata si se mai caleste 10 minute, amestecand frecvent, pana cand carnea devine maronie.
3. Se adauga fasolea si rosiile si se lasa sa fiarba incet 3-4 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat.
4. Se incinge un gratar si apoi se incalzesc cele 8 tortilla, cam 1 minut, intorcandu-le o data.
5. Se imparte amestecul de carne la cele 8 tortilla. Se pune iaurt si menta deasupra si se impa­tureste fiecare tortilla. Se servesc cu sferturi de lamaie.</p>

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza