Tort Pavlova cu zmeura

Un strop de otet de zmeura ajuta la prepararea unui blat usor pe care se vor aseza fructe dulci de vara.
 
<p>Preparare: 25 de minute, plus 2 ore sau peste noapte pentru racire
la foc: 1 ora si 30 de minute – 2 ore
6-8 porTii

O portie contine (cand se servesc 6):
Calorii 313
Glucide 71 g
Proteine 7 g
Grasimi 2 g (grasimi saturate 1g)

Ingrediente

6 albusuri
350 g zahar tos marunt
1 lingura otet de zmeura
Un strop de praf de copt cu lamaie
300-400 g zmeura si alte fructe de padure, de exemplu afine, coacaze negre si rosii sau capsuni, taiate in jumatati daca este nevoie
Pentru sos:
125 g zmeura proaspata sau alte fructe rosii, de exemplu fragi sau mure rosii, proaspete sau decongelate
300 g crema de branza degresata
2 linguri zahar pudra, sau dupa gust
Ornare: frunze de menta proaspata, optional

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 120C de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie pergament sau hartie pentru copt.
2. Se bat albusurile pana se intaresc intr-un vas foarte mare, apoi se incorporeaza treptat zaharul pentru bezea. Se adauga otetul de zmeura si praful de copt cu lamaie.
3. Se asaza compozitia de bezea in forma unui cerc cu diametrul de circa 30 de cm, pe suprafata hartiei de copt. Se coace 1 ora si 30 de minute – 2 ore pana devine crocanta si capata o culoare usor aurie.
4. Se lasa bezeaua sa se raceasca pe coala de hartie timp de cel putin 2 ore sau de seara pana dimineata, apoi se transfera pe un platou.
5. Intre timp se prepara sosul. Se strivesc fructele si se trec printr-o sita fina pentru a se separa pulpa de seminte. Se amesteca cu crema de branza dulce. Se adauga zahar dupa gust, se acopera si se da la rece.
6. Se curata cu atentie, se clatesc si se scurg fructele pentru ornare. Se serveste blatul taiat in felii, acoperit partial cu sos si fructe moi, garnisit cu frunze de menta, dupa gust.</p>

Vote it up
305
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza