Tort „Pădurea Neagră“

Un desert delicios, perfect pentru a încheia o masă festivă
 

Articole similare

Ingrediente pentru o formă de tort (diametru 26 cm), circa 12-16 bucăți

Pentru blat:

7 ouă

250 g zahăr

150 g făină

50 g amidon de porumb

50 g pudră de cacao

60 g unt topit

Pentru umplutură:

700 g vișine, curățate de codițe și de sâmburi (sau un borcan de vișine fără sâmburi, aproximativ 450 g)

1 vârf de cuțit de cuișoare

1 baton de scorțișoară

2 foi de gelatină albă, înmuiate și stoarse

3-4 linguri suc de cireșe

1 litru de frișcă

1 pachet de zahăr vanilat

2 pachețele de stabilizator de frișcă

ciocolată pentru menaj (pentru ornare)

 

1. Pentru blat, se bat ouăle și zahărul într-un vas la bain-marie, apoi se ia vasul și se mai bate încă 8 minute până când compoziția devine cremoasă.

2. Se încălzește cuptorul la 190°C (gaze 3). La crema de ouă se adaugă făina, amidonul de porumb și pudra de cacao și se amestecă. În final, se încorporează încet untul topit.

3. Se tapetează forma cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul, se nivelează și se pune în cuptor. Se coace 30-35 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie blatul pe orizontală în trei felii de grosimi egale.

4. Pentru umplutură, se fierb vișinele proaspete în 200 ml de apă, apoi se lasă să se răcească. Se pun într-o strecurătoare și se colectează sucul. La fel se procedează și cu vișinele din borcan. Se pun la fiert sucul cu scorțișoara și cuișoarele. După câteva minute se scoate batonul de scorțișoară. Gelatina stoarsă se dizolvă în sucul cald.

5. Prima felie a blatului se stropește cu suc de cireșe, se așază deasupra jumătate din cantitatea de gelatină, precum și jumătate din vișine. Se bat tare frișca, zahărul vanilat și stabilizatorul de frișcă. Se toarnă un sfert din cantitatea de frișcă peste cireșe. Se pune deasupra a doua felie de blat. Se stropește cu sucul de cireșe, peste care se așază restul de gelatină, precum și vișinele rămase (câteva se pun deoparte pentru ornat). Se întinde al doilea sfert din cantitatea de frișcă.

6. Se așază ultima felie de blat. Se stropește cu suc de vișine, apoi se întinde frișca rămasă de jur împrejurul tortului. Se ornează cu frișcă, ciocolată de menaj și vișine.

Vote it up
155
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza