Tort-inima cu ciocolata

Cu straturi alternative de culori diferite si glazura de ciocolata, acest tort e un mod de a spune: "Te iubesc!".
 
<p>
Preparare: 35 min.
La cuptor: 30 min.
Numar de portii: 12
Pentru blat:
2 cani de apa clocotita
1 cana pudra de cacao
1 cana de unt, moale
2 1/2 cani de zahar
4 oua
1 1/2 lingurita esenta de vanilie
2 3/4 cani de faina alba
2 lingurite praf de copt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 kg de capsuni proaspete
1 cana (180 g) fulgi de ciocolata
semi-dulce, topiti

Pentru umplutura:

2/3 cana de grasime vegetala
1 pachet (1 kg) de zahar pudra
1/2 cana de apa

Pentru glazura:
1 1/2 cana fulgi de ciocolata semi-dulce
1/3 cana de smantana grasa pentru frisca
Ciocolata rasa si zahar pudra suplimentar (optional)

Preparare:

Intr-un castronel, se amesteca omogen pudra de cacao cu apa. Se da deoparte. Intr-un castron mare se bate untul cu zaharul pana se obtine o crema usoara. Se adauga ouale, pe rand, amestecand. Se adauga vanilia. Se combina faina, praful de copt si sarea. Se adauga in mixtura alternativ cu amestecul de cacao, amestecand.

Se toarna uniform in doua tavi de copt in forma de inima de 22 cm, unse si tapetate cu faina. Se coc la 175 de grade timp de 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata. Se racoresc 10 minute in tavi inainte sa se scoata si sa se raceasca pe gratar.
Se taie felii zece capsuni; se dau deoparte. Se inmoaie restul capsunilor intregi in ciocolata topita, pe trei sferturi. Se pun pe o tava fara margini tapetata cu hartie cerata; se dau la frigider sa se intareasca ciocolata.
Pentru umplutura, intr-un castron se bate untul cu zaharul, se obtine o crema usoara si spumoasa; se adauga treptat apa, se amesteca omogen. Se intinde intre cele doua straturi de aluat si deasupra. Se lasa la intarit 30 de minute.
Pentru glazura, se incalzesc fulgii de ciocolata cu smantana intr-o cratita pe foc potrivit pana cand se topeste ciocolata, amestecand ocazional. Se intinde peste tortul racit si se netezeste. Se da la frigider pana se intareste. Inainte de a se servi, se aranjeaza doua randuri de felii de capsuni deasupra, in forma de inima. Se umple mijlocul cu ciocolata rasa si se presara cu zahar pudra, dupa gust. Se pun capsunile inmuiate in ciocolata pe platou, in jurul tortului. Se pastreaza la frigider.

Sfat:

Blatul poate fi copt si in doua tavi patrate de 22 cm, unse si tapetate cu faina.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza link-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
159
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza