Tort cu nuca si zmeura

Acest tort cu trei straturi, cremos si usor, rivalizeaza cu orice tort din cofetariile rafinate
 
<p>
Pregatire: 20 min. + odihna
La cuptor: 30 min. + racirea
Cantitate: 16 portii

Ingrediente:

5 oua, separate
1/2 cana de grasime vegetala
1/2 cana de unt, moale
2 cani de zahar
1 1/2 lingurita esenta de vanilie
2 cani de faina alba
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cana de lapte batut
1 cana de nuca tocata marunt, prajita
1/2 cana nuca de cocos
1/2 lingurita sare de lamaie

Umplutura/Glazura:

1 cana gem de zmeura, incalzit
2 pachete (unul de 240 g, unul de 90 g) branza de vaci grasa, moale
3/4 cana de unt, moale
6 1/2 cani de zahar pudra
2 lingurite esenta de vanilie
1/2 cana de nuca tocata

Preparare:

Se lasa ouale sa stea la temperatura camerei 30 de minute. Intr-un castron mare se bat grasimea vegetala, untul si zaharul pana cand se obtine o crema usoara si spumoasa. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga vanilia. Se combina faina si bicarbonatul; se adauga in mixtura cremoasa alternativ cu laptele batut, amestecand bine dupa fiecare adaos. Se adauga nuca si nuca de cocos.

In alt castron si cu spire curate la mixer se bat albusurile si sarea de lamaie la viteza maxima pana spuma formeaza creste tari. Se incorporeaza un sfert din albus in compozitie, apoi restul.
Se toarna uniform in doua tavi de copt rotunde de 22 cm, unse si tapetate cu faina. Se coc la 175 de grade timp de 24-28 de minute, sau pana cand, presat usor cu degetul deasupra, aluatul nu mai revine la loc. Se racoresc 10 minute in tavi inainte sa se scoata si sa se raceasca pe gratar.
Se intinde gemul de zmeura deasupra a doua blaturi. Se dau la frigider 30 de minute. Intre timp, intr-un castron mare se bat branza de vaci, untul si zaharul pana cand se obtine o crema spumoasa. Se adauga vanilia. Se pune un blat uns cu gem pe un platou; se unge deasupra cu glazura. Se repeta operatiunea cu al doilea blat cu gem. Se acopera cu blatul simplu. Se intinde restul de glazura deasupra si pe marginile tortului. Se presara cu nuca. Se pastreaza la frigider.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Vesti bune pentru contabili -- Stim toate variantele de credite cu rate fixe!</a></strong>
Vote it up
207
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza