Tort coroniță

Un desert foarte îndrăgit și delicios ce vă poate încânta oaspeții
 

Ingrediente

 

Pentru o formă de coroniță (diametru 26 cm), aproximativ 12 bucăți

Pentru aluat:

150 g unt

4 ouă

150 g zahăr

250 g amidon de porumb

1 lămâie

1 vârf de cuțit de sare

1 linguriță praf de copt

Grăsime și pesmet (pentru formă)

Pentru umplutură și topping:

200 g unt, plus 1 linguriță de unt pentru topping

100 g zahăr pudră

1 pachet zahăr vanilat

3 linguri migdale tocate

1 linguriță zahăr

1. Se încălzește cuptorul la 180°C (gaze 2-3). Se amestecă untul până ce devine pufos.

2. Se separă ouăle. Se adaugă treptat în unt gălbenușurile, zahărul și 1 linguriță făină de porumb. Aluatul se mai amestecă încă cel puțin 8 minute, cu mixerul. Se spală, se usucă și se rade coaja de lămâie. Se stoarce sucul de lămâie. Se amestecă sucul și coaja de lămâie, sarea și praful de copt. Se bat albușurile tari și se înglobează în aluat.

3. Se unge tava cu grăsime și se presară cu pesmet. Se toarnă aluatul în tava de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 de minute. Apoi se lasă să se răcească și se scoate din formă.

4. Pentru umplutură se freacă untul până ce devine pufos. Treptat, se amestecă cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se taie coronița pe din două pe orizontală și se umple cu jumătatea amestecului de unt. Se acoperă cu blatul-capac, peste care se întinde restul amestecului de unt.

5. Se amestecă migdale cu 1 linguriță de zahăr. Se încălzește o linguriță de unt și se prăjește amestecul de migdale până se rumenește, apoi se presară peste tortul în formă de coroană.

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza