Topul politetii revine in presa

Un studiu international realizat de revista noastra cu ani in urma face valuri in media
 
<p>
Oare cati oameni mai spun “multumesc” in zilele noastre? Si cati mai tin usa sau te ajut[ cand ai nevoie?
Cu cativa ani in urma, Reader’s Digest a incercat sa afle cat de politicosi suntem, motiv pentru care a realizat unul dintre cele mai ample studii internationale din ultimii ani.
Reporterii revistei au mers in 35 de tari si au folosit o serie de criterii pentru a stabili gradul de politete al locuitorilor celor mai mari orase din aceste state.
Pe larg mediatizate atunci, rezultatele au fost readuse in actualitate de presa din Romania, odata cu relansarea unei dezbateri privind politetea la romani.
Din pacate, rezultatele Topului Oraselor Politicoase, intocmit pe baza studiului, nu ne-au onorat. Ziarul Adevarul relateaza ca locuitorii Capitalei s-au plasat pe penultimul loc in lume (urmati doar de cei din Mumbai) si pe ultimul loc in Europa.
 
La randu-i, Romania Libera a remarcat ca bucurestenii nu tin usa pentru persoana care intra dupa ei. Mai mult, locuitorii Capitalei nu se remarca nici prin grija fata de semeni: daca iti scapa ceva pe jos, nu se inghesuie nimeni sa te ajute sa-ti aduni lucrurile.
 
Printre celelalte orase de pe ultimele locuri in Topul Politetii s-au numarat Amsterdam, Montreal, Milano, Bangkok si Moscova.

Studiul fost realizat de Reader’s Digest in 2006 si poate fi consultat AICI.

</p>
Vote it up
246
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza