Topul cluburilor exclusiviste

Pentru cei mai puternici și prestigioși oameni din lume
 

Pentru a permite accesul în cluburile exclusiviste, anumite asociații naționale și internaționale, precum și unele companii de renume cer o sumă enormă de înscriere, membri cu putere și prestigiu, iar procedurile sunt extrem de discrete, dacă nu chiar secrete, relatează revista Fortune.

Iată topul celor mai exclusiviste cluburi din lume:

1. Clubul Bohemian

Clubul Boemilor din San Francisco este un club privat pentru bărbați, înființat în 1872, destinat scriitorilor, artiștilor și muzicienilor. Pe parcurs, clubul s-a extins pentru a putea include și personalități precum Ronald Reagan, Richard Nixon, precum și alți oameni de afaceri cunoscuți. Lista membrilor nu este publică, dar este cunoscut faptul că în fiecare an, clubul organizează o ieșire de două săptămâni în pădure, la Bohemian Grove în Monte Rio.

2.The Belizean Grove

Clubul Belizean Grove este un club pentru femei cu sediul în New York și este văzut că raspunsul femeilor la Clubul Boemilor. Înființat în 2001, clubul se reunește o dată pe an în Belize sau în alte locuri din America Centrală. Misiunea lor, potrivit unui articol din The New York Times: să ducă o femeie la Casa Albă.

3. Clubul Yellowstone

The Yellowstone Club este un club privat de schi din Montanta, SUA. Un articol din 2009, publicat în The New York Times, relata că suma minimă necesară pentru a te înscrie în club este de 250.000 de dolari. Pe lângă asta există și alte taxe anuale, care se ridică la 20.000 de dolari, plus prețul unei case în zonă (aproximativ 1,65 milioane de dolari). Printre membrii clubului s-au numărat Dan Quayle, Jack Kemp, Peter Chernin, Steve Burke și Bill Gates.

4. Grupul Bilderberg

Începand cu anul 1954, Bliderberg este o conferinta de trei zile la care au acces doar cei care primesc invitații, printre aceștia fiind incluse personalități din industrie, finanțe, mediul academic și presă. Două treimi dintre participanți sunt din Europa, iar restul vin din Statele Unite.

"Conferința este un forum pentru discuții informale despre trenduri și probleme majore cu care se confruntă lumea", se arată pe site-ul Bilderberg Meetings. 

Au existat și zvonuri potrivit cărora clubul exclusivist format din participanții la conferință se ocupă cu ceva mult mai serios de atât. Teorii ale conspirației spun că grupul este o amenințare la adresa democrației. Apărătorii conferinței spun că aceasta a fost extrem de importantă în crearea Uniunii Europene.

5. Clubul Antreprenorilor Chinezi

The China Entrepreneur Club reuneste 46 dintre liderii de afaceri, politicienii, profesorii și personalitatile din alte domenii din China. Înființat în 2006, clubul organizeaza evenimente, iar potrivit BBC, se întâmplă foarte rar ca noi membri să fie acceptati. Printre cei acceptati în club se numără și fondatorul Lenovo, Liu Chuanzhi.

6. Augusta National Golf Club

Prestigiosul Augusta National Golf Club, înființat în 1933, are reputația exclusivității extreme. Persoanele de culoare nu au avut voie să se înscrie până în anul 1990, iar femeile nu au avut acces până în 2012. Abonamentul anual se ridică la 10.000 de dolari, dar pentru a putea intra în club, aveți nevoie de o invitație formulată special. Printre membrii se numără Bill Gates și alți oameni de afaceri renumiți.  Primele femei care s-au înscris în club au fost Condoleeza Rice și Darla Moore, partener la compania de investiții Rainwater.

7. Clubul Alfalfa

Clubul Alfalfa există doar pentru a organiza un banchet anual. În ultima zi de sâmbătă a lunii ianuarie, aproximativ 200 de politicieni și figuri proeminente din mediul de business se reunesc în Washington. Printre membri s-au numărat George W. Bush, George H. W. Bush, Richard Nixon și Ronald Reagan. Femeilor nu le-a fost permis accesul până în anul 1993, după un boicot al președintelui Clinton. 1970 a fost primul an în care clubul a permis accesul persoanelor de culoare. Oricine vrea să primească o invitație pentru a intra în club trebuie să știe că aceasta va veni doar în momentul în care un membru existent moare.

8. Comisia Trilaterala

Comisia Triaterala este un think tank la care au acces doar cei cu invitație. Aceasta a fost înființată în 1973 de David Rockefeller pentru a îmbunătăți comunicarea între America de Nord, Europa și regiunea Asia-Pacific. Din club au făcut parte fostul guvernator al Pennsylvaniei William Scranton și consilierii președinților americani Truman și Eisenhower. Astazi, comisia are 390 de membri.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
211
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza