Top 10 secrete ale unei casnicii fericite

Jurnalistii de la Huffington Post au publicat o lista cu zece recomandari pentru a avea o casnicie de durata
 

<p>

1. Partenerii se bucura de unul de compania celuilalt

Cuplurile trainice petrec timp impreuna, comunica unul cu celalalt si fac impreuna diverse lucruri. "Ne intelegem foarte bine si petrecem foarte mult timp impreuna. Asta este secretul", explica celebrul membru al formatiei Beatles, Ringo Starr, care e casatorit de 30 de ani.

2. Cuplurile trainice se cearta inteligent

Divergentele de opinii si neintelegerile apar inevitabil atunci cand doi oameni locuiesc impreuna. Important este modul in care se produc aceste certuri, cuplurile trainice facand acest lucru fara a-si subrezi relatia, ci din contra, ies mai puternice din aceste conflicte.

3. Cuplurile trainice iarta si cere iertare

In cazul unei relatii solide, partenerii stiu sa ierte si sa lase deoparte neplacerile cauzate de celalalt, iar atunci cand gresesc stiu sa ceara iertare.

4. Cuplurile trainice isi asuma relatia pe termen lung

"Atunci cand iti iei un agajament nu exista decat doua variante: il respecti sau nu. O cale de mijloc nu mai exista", spune antrenorul de baschet, Pat Riley. Iar cuplurile fericite nu isi fac doar promisiuni, ci si le respecta. "Suntem fericiti impreuna pentru ca ne-am trait juramintele de la nunta: si la bine, si la greu, si cand eram bolnavi si cand eram sanatosi", explica secretul unei casnicii de 30 de ani Doris.

5. Cuplurile de succes au o atitudine pozitiva cu privire la parteneri

Partenerii cu relatii durabile, bazate pe respect, afectiune si empatie, au tendinta sa faca cinci remarci pozitive la fiecare remarca negativa ce apare in timpul unei discutii conflictuale. Potrivit specialistilor, cuplurile care sunt pe punctul de a divorta nu au nici macar un raport de unu la unu intre remarcile negative si cele pozitive.

6. Cuplurile durabile invata sa evolueze impreuna

Partenerii unor cupluri durabile se completeaza unul pe celalalt si isi sustin reciproc interesele si pasiunile. Jurnalistii de la Huffington ofera drept exemplu un cuplu care a decis sa urmeze impreuna un master, dupa 30 de ani de casatorie.

7. Nu renunta niciodata la intalniri

Doi cercetatori americani au calatorit mii de kilometri si au intervievat numeroase cupluri longevive (casatorite de peste 40 de ani) si au descoperit un element comun: abilitatea de a tine inca aprinsa flacara romantismului. Unii dintre ei aveau o seara pe saptamana special programata pentru o iesire in doi, altii plecau periodic intr-o escapada romantica, in timp ce alte cupluri se intalneau dupa-amiaza la o cafenea sau ceainarie.

8. Cuplurile longevive isi ofera mici bucurii

Partenerii care au relatie de succes sunt atenti la dorintele si aspiratiile si interesele celuilalt si, cu orice ocazie, incearca sa le ofere motive de bucurie.  

9. Regula 60/40

Unul dintre barbatii intervievati de cercetarii americani in cadrul unui studiu privind cuplurile longevive a declarat ca nu va uita niciodata ce i-a spus preotul in urma cu 42 de ani, atunci cand s-a casatorit: "Majoritatea oamenilor crede ca in casatorie e 50/50, dar nu e asa. E 60/40. Dai 60% si primesti 40%. Și asta e valabil pentru amandoi".

10. Cuplurile longevive au aceleasi valori

In cadrul aceluiasi studiu, o americanca de 87 de ani, casatorita de 58 de ani cu acelasi barbat, spune ca secretul unei asemenea relatii este ca cei doi parteneri sa aibe valori si principii similare. "Daca esti o persoana mai zgarcita, trebuie sa te casatoresti cu cineva care intelege acest lucru, deoarece banii sunt unul dintre principalele cauze ce distrug o relatie. Din fericire eu si sotul meu am avut aceleasi principii si valori", conchide Emma.

</p>

Vote it up
312
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza