Top 10 lucruri gratuite pe care le poti face in Bucuresti

Cine a spus ca fara bani nu poti face nimic in Bucuresti?
 

<p>

Pentru ca oricarui bucurestean i s-a intamplat macar o data sa fie intr-o perioada proasta din punct de vedere financiar, B365.ro iti da zece ponturi de lucruri gratis pe care le poti face in Capitala.

1. Poti inchiria gratis biciclete

Bucurestenii iubitori de miscare pot sa inchirieze gratuit biciclet  de la Centrul "La Pedale" din Parcul Herastrau, amenajat, incepând de sâmbata, 25 mai 2013, la intrarea principala in parc, dinspre Piata Charles de Gaulle.
Centrul "La Pedale" din Parcul Herastrau se adauga centrului similar care functioneaza inca din 2008 in Parcul Kiseleff, in cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România.
Locuitorii Capitalei pot inchiria gratuit doar pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare in folosinta una dintre cele 500 de biciclete verzi disponibile in total la cele doua Centre "La Pedale".
In mai putin de o luna de la redeschiderea centrului din Parcul Kiseleff s-a inregistrat un numar de 10.000 de bucuresteni care au pedalat gratuit una dintre bicicletele puse la dispozitia lor in cadrul acestui program, conform administratie locale Sector 1.

2. Taxi gratuit in Bucuresti, doar pentru urgente

Desi pare greu de imaginat, un bucurestean a initiat un serviciu gratuit de taximetrie, unic in România.
Cum functioneaza
Acest servciu se adreseaza doar persoanelor care au o urgenta reala si care-i conving pe cei doi baieti care se ocupa de proiect ca au cu adevarat nevoie de ajutor. Serviciul functioneaza pe baza a doua masini si, deocamdata, doar in Sectoarele 2 si 3. Costurile benzinei sunt suportate de cei care se ocupa de proiect.
Numerele de telefon la care se primesc comenzi sunt: 0785.728.749 si 0725.062.356.
Citeste mai multe despre taxi gratis in Bucuresti: TAXI GRATIS in Bucuresti - Doi tineri inimosi contrazic stereotipurile despre bucuresteni

3. Muzee ce pot fi vizitate gratuit

Exista mai multe muzee in Bucuresti care au o zi dedicata vizitarii gratuite. Unele muzee au chiar intrarea gratuita in fiecare zi, cum este cazul Muzeului Teatrului National I.L. Caragiale.
Lista muzeelor ce pot fi vizitate gratuit intr-o anumita zi a lunii:

Muzeul National de Istorie a Romaniei
Calea Victoriei, Nr.12, Sector 3
In fiecare zi de 26 din fiecare luna, atunci când aceasta nu cade intr-o zi când muzeul este inchis pentru public (in acest caz, accesul gratuit se face in ziua lucratoare imediat urmatoare a lunii).

Muzeul Curtea Veche - Palatul Voievodal
Adresa: Str. Franceza, Nr. 25-31, Sector 3
Intrarea este gratuita in prima sâmbata a fiecarei luni.

Muzeul Colectiilor de Arta
Calea Victoriei nr. 111
In prima miercuri a fiecarei luni este intrare libera.

Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu
Bd. I.C. Bratianu, Nr. 2, Sector 3
Intrarea gratuita in prima sâmbata a fiecarei luni.

Muzeul Taranului Roman
Sos Kiseleff, Nr.3, Sector 1
Intrarea gratuita in ziua a 26-a a fiecarei luni.

Muzeul National de Arta al Romaniei - Palatul Regal
Calea Victoriei, Nr. 49-53, Sector 1
Prima miercuri a fiecarei luni: intrare gratuita.

Muzeul "K.H. Zambaccian"
Str. Muzeul Zambaccian, Nr. 21A, Sector 1
Prima miercuri a fiecarei luni: intrare gratuita.

Muzeul National George Enescu - Palatul Cantacuzino
Calea Victoriei, Nr. 141, Sector 1
Acces gratuit pentru fiecare zi de 26 a fiecarei luni.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu
Str Bulevardul Lascar Catargiu Nr.21, sector 1
Intrarea gratuita in prima sâmbata a fiecarei luni.

Colectia de arta Ligia si Pompiliu Macovei
Str. 11 Iunie, Nr. 36-38, Sector 5
Intrarea gratuita in prima sâmbata a fiecarei luni.

Colectia de arta plastica Fr. Storck si Cecilia Cutescu Storck
Str. Vasile Alecsandri, Nr. 16, Sector 1
Intrarea gratuita in prima sâmbata a fiecarei luni.

Muzeul Theodor Pallady - Casa Melik
Str. Spatarului, Nr.22, Sector 2
Prima miercuri a fiecarei luni: intrare gratuita.

Muzeul de Arta Vasile Grigore – pictor si colectionar
Str.Maria Rosetti Nr.29, Sector 2
In ultima zi de miercuri a fiecarei luni intrarea este libera.

Muzeul Memorial C.I. si C.C. Nottara
B-dul. Dacia, Nr.51, Sector 2
Intrarea gratuita in prima sâmbata a fiecarei luni.

Muzeul Memorial Dr. Victor Babes
Str. Andrei Muresanu, Nr.14A, Sector 1
Intrarea gratuita in prima sâmbata a fiecarei luni.

Muzeul Armenesc Dudian
Bl. Carol I. Nr 43, Setor 2
Intrarea gratuita de  luni pâna vineri, intre orele 9:00 si 14:00.

Muzeul Teatrului National I.L. Caragiale
Intrarea este libera de luni pâna vineri, intre orele 9:30 si 14:30.
Sursa: tai-tai.net

4. Teatru, film, muzica, fotografie, workshopuri, sport. Gratis in Bucuresti

La toate acestea poti participa gratis, in cadrul programul Roaba de cultura. “Roaba de cultura este un proiect prin care ne dorim sa pastram traditia de a oferi bucurestenilor o alternativa de petrecere a timpului liber", spun reprezentantii proiectului pe site-ul aferent, roabadecultura.ro.

Exemple de evenimente organizate de "Roaba de cultura":
Proiectie de film de Oscar, in parc.
Teatru de papusi, piesa ”Vasilache si Marioara”, trupa Hai-Hui.
Concert de jazz si spectacol de teatru gratuit, pe iarba, in parc. Plus wi-fi pentru toata lumea.
Un alt eveniment organizat gratis in Bucuresti a fost CinePark: filme in aer liber, in Parcul Herastrau. Proiectul a fost organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT. Detalii, AICI.
Concertul de pian cu muzica clasica, organizat in doua parcuri mari ale Capitalei, a strâns peste 200 de bucuresteni. Galerie foto si detalii despre concert, AICI.

5. Unde poti sa faci sport gratis in Bucuresti

In multe parcuri din Bucuresti puteti face fitness gratuit, fiind amenajate numeroase aparate. Exemple de parcuri in care sunt montate aparate de fitness: Parcul Kiseleff, Titan, Plumbuita, Tei.
In parcul Alexandru Ioan Cuza si in parcul Titanii, din apropiere, exista terenuri de baschet, fotbal, si tenis unde accesul se poate gratuit.
In parcul Tineretului si in parcul Vacaresti bucurestenii se pot bucura de terenuri de fotbal, baschet sau tenis cu iarba sintetica, beton sau cu zgura, iar in parcul Izvor exista mai multe terenuri de baschet disponibile pentru cei ce vor sa faca sport gratuit.
Fanii baschetului mai au terenuri disponibile gratuit in Parcul Tei, Plumbuita sau in complexul studentesc Regie.
Toata vara poti face fitness chiar si cu antrenori personali si iti poti face analize corporale gratuite, in alt parc al Bucurestiului. Despre aceasta initiativa puteti citi AICI.
Pentru amatorii de skateboarding exista mai multe spatii special amenajate in Capitala unde se poate practica gratuit „datul cu placa”. Pe lânga rampele din Herastrau si Eroilor, cunoscute de majoritatea practicantilor si destul de aglomerate in weekend, exista piste de skate si in parcul IOR si Tineretului unde poti venit gratuit cu placa de skate, bicicleta sau cu rolele.  De asemenea, pentru bucurestenii ce vor sa incerce skateboardingul pentru prima oara sau vor sa incerce un skatepark acoperit, exista cursuri organizate in clubul Fabrica din zona Parcului Carol.
Mai multe detalii: Ce sporturi se pot practica gratis in Bucuresti.

6. Biblioteci din Bucuresti unde poti sa citesti fara sa platesti: Biblioteca Central Universitara Carol I, Biblioteca Nationala a României, Biblioteca Metropolitana

7. Tur gratuit al orasului: Guided Bucharest

Daca doriti sa descoperiti Bucurestiul, puteti face turul gratuit Guided Bucharest. Acest tur este in limba engleza, in special pentru turistii straini.
Locul de intâlnire este in Piata Unirii, lânga ceasul din parc (zona fântânilor), tine 2 ore si incepe la ora 18.00 in fiecare zi.
Punctele turistice importante pe care le veti putea vedea: Biserica Stavropoleos, Centrul Vechi, Ateneul Român, Piata Revolutiei, Hanul lui Manuc, Palatul Parlamentului, Piata Unirii.
Mai multe detalii, AICI.

8. Poti sa primesti, gratuit, medicamente care te ajuta sa te lasi de fumat

Aceste medicamente - Champix si Zyban - se dau in cadrul programul National Stop Fumat, un program al Ministerului Sanatatii, a luat fiinta in urma cu 4 ani si este coordonat de Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”.
Bucurestenii pot merge in fiecare miercuri, la ora 15.30 la Institutul "Marius Nasta", la grupul de informare, pentru a afla detalii despre tratament si consilierea psihologica. Aici li se ofera explicatii si raspunsuri la intrebari, conform stopfumat.eu.

9. Cursuri, workshopuri gratuite in Bucuresti

In Bucuresti, poti face numeroase cursuri sau workshopuri fara sa platesti niciun ban. De exemplu, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, in perioada 10 iunie-28 iunie 2013 se vor  desfasura cursuri gratuite de formare profesionala in mai multe domenii.

Cursurile se adreseaza tinerilor si studentilor cu vârste cuprinse intre 18 si 35 de ani si sunt acreditate de Autoritatea Nationala de Calificare urmând ca absolventii sa primeasca diploma in profilul ales.

Module de curs:

1. Management de proiect - doua module identice in perioadele  10.06.2013-13.06.2013 si 17.06.2013-20.06.2013 – specializare necesara pentru cei care lucreaza sau doresc sa lucreze in acest domeniu.Cursurile garanteaza dobândirea unui set de competente si abilitati specific ocupatiei de manager de proiect. Data limita de inscriere : 07.06.2013 respectiv 14.06.2013.

2. Expert achizitii publice, in perioada 17.06.2013-20.06.2013 – pachetul include recomandari privind potrivirea cu profilul postului de expert achizitii publice.Data limita de inscriere 14.06.2013.

3. Formare de Formatori, in perioada 25.06.2013-28.06.2013- cursul garanteaza dobindirea unui set de competente si abilitati specifice ocupatiei de Formator. Data limita de inscriere: 21.06.2013. Având in vedere ca ziua de 24 iunie este zi nelucratoare, modulul se va desfasura in perioada 25 - 28 iunie 2013 si nu in perioada anuntata initial si anume 24 - 27 iunie.

Casa de Cultura a Studentilor a mai organizat cursuri gratuite de pian, canto, actorie.

Si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca deruleaza, luna de luna, cursuri gratuite de formare profesionala.

In luna iunie, meseriile cele mai solicitate pentru care se organizeaza programe de formare profesionala sunt:
- Lucrator in comert;
- Bucatar;
- Inspector (referent) resurse umane;
- Operator introducere validare si prelucrare date ;
- Agent de securitate;
- Ospatar (chelner) vânzator in unitati de alimentatie publica;
- Contabil;
- Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze;
- Manichiura pedichiura.

10. Bazar cu lucruri gratis

Primaria Municipiului Bucuresti a organizat un bazar in cadrul caruia bucurestenii au putut sa aduca obiecte pe care nu le mai folosesc si au luat, fara sa dea niciun ban, lucruri aduse de catre alte persoane. Bazarul a fost organizat cu ajutorul voluntarilor. Produsele oferite gratuit trebuiau sa fie in stare de functionare, servicii, jocuri, carti si orice alte lucruri care pot fi impartasite intr-o comunitate.
Exista si un portal pentru bazar de lucruri gratis.
Detalii AICI

</p>

Vote it up
315
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza