Ton marinat, pentru soție

Gătește împreună cu Andrei Aradits, de la singurcook.ro
 

Ingrediente:

• 1 bucată de ton (din care să poți tăia 5-6 felii)

• ulei de masline

• lămâi

• piper roșu

• ardei iute

• pătrunjel

• oregano

• capere

  • sare, piper

 

Îmi place cum arată chateaubriandul, mușchiulețul de vită roșu înăuntru. Dar, cum soția s-a făcut vegetariană de ceva vreme, m-am gândit să înlocuiesc vita cu ton. E tot roșu și seamănă la dimensiuni. Am luat o bucată mare, am marinat-o în ulei de măsline, un pic de zeamă de lămâie și am aruncat niște piper roșu și ardei iute (așa, din motive pur coloristice). Am prăjit la foc mare tonul pe toate părțile (atenție, tonul nu e de acord cu acest tratament și stropește revoltat), apoi l-am aruncat în cuptorul preîncălzit 12 minute. E mult, am greșit! Cred că tonul se face mai repede. Dacă îl vreți mai în sânge, cred că-i ajung 5-7 minute.

Alături am făcut un sos simplu: ulei de măsline și zeamă de lămâie – jumi-juma –, pătrunjel, oregano, câteva capere, sare, piper, toate date prin blender. În afară de o salată verde și un pahar de vin, nu-i mai trebuie nimic.

 

Vote it up
200
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza