Tofu la cuptor cu sos de roșii

Pentru o masă ușoară, servește preparatul cu salată verde
 

Articole similare

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

300 g tofu tare 2 linguri de făină piper negru, proaspăt măcinat ulei de măsline, pentru uns

Sos de roșii

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă mică, tocată mărunt

1 linguriță de coriandru măcinat

1/2 linguriță de chimion măcinat

1/2 linguriță de boia

350 g roșii coapte, tocate mărunt

2 lingurițe de oțet balsamic

1/4 cană (15 g) frunze proaspete de coriandru, tocate

 

PREPARARE 25 minute

GĂTIT 25 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 686 kJ, 164 kcal, 11 g proteine, 10 g grăsimi (1 g grăsimi saturate), 8 g carbohidrați (3 g zahăr), 3 g fibre, 16 mg sodiu

 

Această gustare din tofu, cu un sos condimentat, combină acțiunea binefăcătoare a proteinelor din soia cu proprietățile anticancerigene ale roșiilor gătite și cu puterea antioxidantă a substanțelor conținute de chimion, coriandru și boia.

 

1 Încinge cuptorul la 220°C și căptușiți o tavă de copt cu hârtie de pergament. Lasă tofu pe șervete de hârtie în jur de 5 minute, pentru a îndepărta lichidul de la suprafață.

2 Între timp, prepară sosul de roșii. Încinge uleiul într-o cratiță de mărime mijlocie, la foc potrivit. Călește ceapa, amestecând, 3 minute sau până când este moale. Adaugă coriandrul măcinat, chimionul și boiaua; gătește totul, amestecând, 30 de secunde. Încorporează roșiile, împreună cu sucul lor, și oțetul. Dă într-un clocot molcom, apoi gătiți mixtura fără capac, amestecând frecvent, timp de 20 de minute sau până ce se îngroașă. Pune în compoziție și coriandrul tocat. Ia sosul de pe foc și, acoperind cratița, păstrează-l la cald.

3 Între timp, taie tofu în felii de 1 cm grosime, apoi înjumătățește fiecare felie, transversal. Combină făina și piperul pe o farfurie. Tăvălește bucățile de tofu prin mixtura de făină. Așază-le pe tava pregătită și unge-le cu uleiul de măsline, apoi coace-le 25 de minute în cuptor, până când marginile devin de un galben-pal.

4 Servește bucățile de tofu cu sosul de roșii ca topping.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Poți prepara sosul și cu 2 zile înainte, urmând să-l încălzești înainte de servire. Coace tofu cât mai aproape de ora mesei.

Pentru un prânz ușor sau o cină, adaugă lângă preparat o salată verde.

 

Vote it up
88
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza