Tocana de linte

O reteta vegetariana copioasa si bogata in fibre dietetice. Iti ofera doza de betacaroten necesara pentru trei zile

 

<p>

Se obtin 4 portii

Ingrediente:

1 cana ciuperci shiitake uscate
1 cana apa fiarta
4 lingurite ulei de masline
3 morcovi, taiati in sferturi pe lung si apoi taiati transversal felii subtiri
8 catei de usturoi, taiati felii subtiri
3/4 cana linte, curatata si spalata
1 cana rosii taiate din conserva
3/4 lingurita sare
3/4 lingurita chimion macinat
3/4 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita salvie frecata
1 ceapa mare, taiata in jumatate si apoi taiata felii subtiri
2 lingurite zahar
1 cana mazare inghetata

Preparare:

Intr-un castronel, se amesteca ciupercile shiitake cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pana cand se moaie. Se scot ciupercile din lichid, pastrand lichidul. Se curata cozile ciupercilor si se taie felii subtiri palariile. Se scurge lichidul pastrat printr-o sita fina sau prin filtrul de cafea si se pune deoparte.

Intr-o cratita mare, se incalzesc 3 lingurite de ulei la foc potrivit. Se adauga morcovii si usturoiul si se prajesc 5 minute sau pana se moaie.

Se adauga lintea, rosiile, sarea, chimionul, ghimbirul, salvia, ciupercile si lichidul pus deoparte. Se adauga 3 cani de apa si se pun la fiert. Cand dau in clocot, se face focul mic; se acopera si se fierb 35 de minute sau pana cand lintea este frageda.

Intre timp, intr-o tigaie mare, se incalzeste restul de 1 lingurita de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa si zaharul; se prajesc, amestecand des, 5 minute sau pana cand ceapa se rumeneste usor.

In tocana, se adauga mazarea se fierbe 2 minute sa se incalzeasca. Tocana se serveste cu ceapa rumenita deasupra.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
118
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza