Tocană de legume la cuptor

Această mâncare vegetariană simplă, din rădăcinoase și fasole, este un fel principal foarte hrănitor într-o zi de iarnă
 
 

Porții 4

1 dovleac, circa 600 g

500 g cartofi noi frecați de coajă și tăiați bucăți de 4 cm

200 g morcovi tăiați bucăți de 4 cm lungime

200 g păstârnac tăiat bucăți de 4 cm

2 dovlecei mari, circa 400 g în total, tăiați bucăți de 4 cm

2 linguri ulei de măsline extra virgin

1 cățel de usturoi tocat mărunt

4 fire de rozmarin, plus câteva pentru ornat

2 cutii fasole pinto, circa 410 g fiecare, scurse și spălate

240 ml cidru sec

240 ml bulion de legume fierbinte

sare și piper

 

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de gătit: 50–55 de minute

Preparare
 

1. Se încălzește cuptorul la 200°C. Se taie dovleacul în jumătate, se aruncă semințele și fibrele, apoi se îndepărtează coaja și se taie miezul bucăți de 4 cm.

2. Se pun bucățile de dovleac într-un castron mare și se adaugă cartofii, morcovii, păstârnacul și dovleceii. Se stropesc cu ulei de măsline și se amestecă bine. Se adaugă usturoiul și se asezonează cu sare și piper, după preferințe.

3. Se așază firele de rozmarin, pe un singur strat, pe fundul unei tăvi mari de copt. Se așază deasupra lor legumele din castron. Se pune tava în cuptor 30 de minute, întorcând legumele o singură dată, până se rumenesc ușor.

4. Se scoate tava din cuptor și se adaugă fasolea pinto, cidrul și bulionul de legume. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune iar în cuptor, timp de 20–25 de minute, până ce legumele se fac fragede. Înainte de a servi mâncarea, se scot firele de rozmarin și se ornează cu fire de rozmarin proaspete.

Vote it up
72
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza