Tinerete mai lunga

Afla cele mai noi metode pentru incetinirea procesului de imbatranire a organismului
 
<p>Daca imbatranirea ar putea fi prevenita (sau, mai realist vorbind, incetinita), orice succes, cat de mic, obtinut in laboratoarele de cercetare ar deveni imediat stire de prima pagina. Dar oare aceste abordari atat de mediatizate trec oare testul timpului si al analizelor ulterioare?

• Restrictionarea numarului de calorii
Un plan de alimentatie sanatos, dar radical diminuat, poate extinde durata de viata in cazul musculitelor, al fungilor si al rozatoarelor. Au existat rezultate promitatoare chiar si la oameni, diminuand nivelul insulinei, de exemplu, dar doar daca voluntarii au adoptat o dieta severa, cu un numar redus de calorii (in jur de 1.400 pe zi). Cercetarile continua, dar nu este foarte clar daca o asemenea dieta este sigura sau poate fi tolerata de organism pe termen lung.

• Resveratrolul
Acest component, regasit in vinul rosu, struguri si unele tipuri de nuci, au dat sperante cercetatorilor, atunci cand experimentele au aratat ca a crescut speranta de viata in cazul soarecilor. Din nefericire, pentru ca un om sa beneficieze de doza optima, ar trebui sa bea zilnic mai multe sticle de vin rosu, ceea ce ar fi daunator in timp. Pe piata sunt disponibile suplimente care contin doze mari de resveratrol, dar oamenii de stiinta nu stiu inca daca asemenea pilule sunt sigure sau eficiente.

• Hormonul uman de crestere
Injectiile cu acest hormon, care scade in mod firesc odata cu inaintarea in varsta, pot mari masa musculara (dar nu neaparat si puterea). Din nefericire, asemenea suplimente pot avea si efecte secundare negative, existand sanse sa creasca riscul de diabet sau tensiune arteriala, printe altele. Cu siguranta ca iti vor diminua si contul bancar: tratamentul pe un an costa peste 15.000 de euro.</p>

Vote it up
339
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza