Teste oncologice, mai clare dimineata

In urma studiilor s-a observat ca ora la care se realizeaza investigatiile chiar conteaza
 
<p>Te-ai programat pentru o colonoscopie? Cercetatorii de la Clinica din Cleveland au analizat rezultatele a peste 3.600 de colonoscopii şi au descoperit ca doctorii detecteaza mai bine polipii la consultatiile de dimineata. ~n urma investigatiei, medicii au depistat polipi care se pot dezvolta in cancer, la 29% dintre pacientii consultati dimineata, fata de 25% dintre cei consultati dupa-amiaza. De fapt, rata de identificare a polipilor a scazut pe parcursul zilei, de la prima ora (34%) la ultima (22%).
Posibilul vinovat: oboseala. „Doctorii nu sunt atat de atenti la detalii in a doua jumatate a zilei”, spune autorul principal, doctor Madhusudhan Sanaka. Prin urmare, este mai bine daca te programezi dimineata. In plus, daca vrei sa fii sigur ca rezultatele sunt cat mai exacte:
@Alege doctorul potrivit. „Pacientii ar trebui sa ceara doctorilor rata de detectie a adenoamelor”, explica Robert Barclay, doctor gastroenterolog care a studiat acuratetea examenelor de colonoscopie. Adenomul este un tip de polip cu risc ridicat de favorizare a aparitiei cancerului de colon. Ca referinta generala, ar trebui sa ştii ca doctorul trebuie sa fi identificat aceşti polipi la 25% dintre barbati şi la 15% dintre femei.
@Respecta instructiunile pregatitoare. Ti se poate cere sa inghiti mai multe pastile sau sa bei un lichid cu gust neplacut. Respecta instructiunile daca vrei sa ai parte de un test concludent. </p>
Vote it up
228
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza