Testare gratuita pentru hepatita

Romania are cele mai multe cazuri de hepatita C din Europa
 

<p>

In aceasta luna s-a lansat cea mai vasta campanie de testare pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C desfasurata in ultimii ani in Romania.

50.000 de teste gratuite sunt puse la dispozitia celor interesati prin intermediul laboratorului Institutului National de Boli Infectioase ”Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti si a celor peste 70 de laboratoare Bioclinica si partenere din toata tara.

Persoanele care doresc sa se testeze trebuie doar sa se adreseze laboratorului Institutului National de Boli Infectioase ”Prof. Dr. Matei Bals” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica sau partener, solicitand testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.

„Este foarte important sa vorbim despre hepatita C, pentru ca Romania ocupa locul 1 in Europa ca numar total de cazuri de hepatita C, conform datelor de prevalenta raportate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, si locul 4 ca rata a mortalitatii cauzate de afectiunile hepatice, mai exact 44.5 decese la suta de mii de locuitori, in conditiile in care media europeana este de 15 decese la suta de mii de locuitori. La noi in tara se afla aproape 10% din cele 12 milioane de persoane care se presupune ca sunt infectate cu virusul hepatitei C din intreaga Europa”, spune Cezar Irimia, presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Cronice (APCR).

Lista laboratoarelor care efectueaza testarea pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C este disponibila pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numarul de telefon 021.326.00.36, numar cu tarif normal.

</p>

Vote it up
130
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza