Test pentru sanatate

Rezultatele unor studii te ajuta sa iei cele mai bune decizii
<p>De la laboratoare de cercetare din jurul lumii, va oferim niste operatii simple de adunare si scadere care ti-ar putea face viata mai sanatoasa.
PLUS
CAFEA O ceasca sau mai multe pe zi ar putea reduce riscul de a te imbonavi de anumite tipuri de cancer care afecteaza creierul sau gatul, arata o analiza a noua studii. Cafeaua decofeinizata se pare ca nu are efect, si nici ceaiul.
PESTE Un studiu recent arata ca oamenii care mananca cel putin doua portii de peste pe saptamana sunt mult mai putin predispusi la pierderea auzului la batranete spre deosebire de cei care mananca peste mai rar: doar 58% dintre ei ar putea ajunge sa spuna “Poftim?”
ASTERNE-TI GANDURILE PE HARTIE Daca suferi de sindromul colonului iritabil, discomfortul tau ar putea fi atenuat daca iti notezi gandurile si sentimentele legate de aceasta problema. Un studiu recent arata ca pentru oamenii care au facut acest lucru timp de 30 de minute pe parcursul a patru zile, simptomele s-au atenuat in mod semnificativ.

MINUS
SEDENTARISMUL Intr-un studiu de mari dimensiuni realizat de Societatea Americana de Cancer s-a aratat ca riscul femeilor care sunt sedentare de a muri mai repede este cu aproape 40% mai mare decat al celor care fac miscare; riscul barbatilor sedentari creste cu 18%.
MEDICAMENTE SCUMPE Diureticele Rx (cunoscute si ca pastile prin care se pierde apa din organism) sunt la fel de eficiente ca si medicamentele mai scumpe in ceea ce priveste prevenirea complicatiilor legate de hipertensiune, arata un studiu important. Majoritatea oamenilor ar trebui sa le incerce mai intai pe acestea, spun cercetatorii.
FORTA SPIRITUALA Intr-un studiu care a urmarit mai multe persoane in varsta timp de 17 ani, cei care erau deprimati la inceput erau mai predispusi la dementa. Este nevoie de mai multe cercetari pentru a afla daca tratarea depresiei poate ajuta la pastrarea facultatilor mintale.</p>

Vote it up
378
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza