Test cu noua Skoda Superb

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Reporterul nostru special a testat Skoda Superb Combi, o masina care iese din stilul obisnuit al autoturismelor de familie
 
<p>
Producatorul ceh, detinut de Volkswagen, a  iesit  din stilul sau obisnuit, al masinilor de familie, si a scos un autoturism luxos, cu tehnologie  de ultima ora. Hai sa vedem cat de superb este si in realitate!

Ce ne-a placut

 
In masina asta ai loc sa locuiesti! Spatiul pentru picioare si volumul portbagajului sunt coplesitoare. Finisajele interioare si exterioare sunt exceptionale. Motorul diesel mic da senzatia unei masini fasnete, cu consum redus.

Ce nu ne-a placut


Pentru o masina de dimensiunile acestea, suspensia ar putea fi mai confortabila. Chiar nu era nevoie sa simtim fiecare gropita din carosabil. Un alt minus: sistemul standard de navigatie nu cunoaste intreaga harta a Europei.

Concluzia


Skoda se alinta cu titulatura „Superb“, dar asta nu ne deranjeaza. Masina aceasta este cu adevarat excelenta. Le-a facut luat ceva timp cehilor sa scape de imaginea lor terna, dar acum au un vehicul pe care nu ai cum sa-l ignori. Pentru senzatii tari, incearca varianta Skoda 3.6V64W, cu cutie automata!

Fisa tehnica Skoda Superb Combi 1,6 TDI Greenline


Motor 1.598 cmc
Putere 105 cp
Viteza maxima 190 km/h
Consum mediu 4,4 l/100 km
Consum `n timpul testului  5,8 l 100 km,
Greutate 1.446 kg
Emisii CO2 114 g/km
Capacitatea portbagajului 603-1.835 l,
Lungime 4,838 mm
Pret de baza 19.513 euro  (TVA inclus)
Pretul masinii de test 23.011 euro (TVA inclus)

Care ar fi alternativele?

Skoda Superb este realizata pe tehnologie Volkswagen. Am gasit aceleasi caracteristici tehnice la Volkswagen Passat , varianta  1.6 TDI Blue-Motion.  Aceasta masina ofera o calitate mai buna, dar este mai putin spatioasa si mai scumpa. Consuma, insa, la fel de putin.

Citroën C5 Tourer 1.6 e-HDi are aceleasi calitati. Aceasta masina diesel ofera 7 cai putere in plus fata de VW si koda si este la fel de economica, cand vine vorba despre consumul de combustibil.

 
Vote it up
647
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza