Test cu Audi A1 Sportback

Se prezinta drept un autoturism compact, de calitate. Asa ca am vrut sa vedem daca se si tine de cuvant
 

<p>

Plusuri

Trasaturile pur-sange ale fratilor ei mai mari, Audi A3 si A4, stralucesc in multe dintre detaliile acestei masini. Manopera este de-a dreptul excelenta. Daca mai pui la socoteala si sistemul audio Bose, de ultima generatie, sau farurile xenon, nu mai exista nicio indoiala ca Audi A1 este, cu adevarat, o masina compacta de lux.  

Minusuri

Usile din spate ale lui Audi A1 Sportback ofera acces mai usor la locurile din spate, dar nu si spatiu mai mare fata de versiunea in doua usi. Suspensia sport, ce vine in dotarea standard, nu e chiar confortabila, asa ca alege-o pe cea dinamica, care e disponibila fara niciun ban in plus.
 
Ce ofera concurenta

La fel ca A1 Sportback, Mini Club-man (care are un pret de pornire de 20.026 euro) isi propune sa ofere mai mult o experienta plina de distractie in timp ce conduci, decat sa-si dovedeasca utilitatea ca masina. In acelasi timp,  Mini Countryman (care porneste de la 21.204 euro) apartine, totusi, unei clase superioare. Iar Volkswagen Polo vine cam cu aceleasi specificatii tehnice ca A1, dar ofera pasagerilor ceva mai mult spatiu. Versiunea in patru usi si cu motor diesel a lui Polo costa 13.723 euro.

Verdictul

Chiar si cu patru usi, Audi A1 nu se poate mandri ca este o masina de familie – pur si simplu nu este atat de incapatoare. Cu toate acestea, marcheaza puncte pretioase la capitolele manopera si design sportiv. Calitatea vine insa si cu un anume pret.

Fisa tehnica Audi A1 Sportback

Model testat 1.6 TDI Ambition
Putere 90 hp
Viteza maxima 182 km/h
Consum 3,8 l/100 km, in test 5,5 l/100 km
Emisii CO2 99 g/km
Portbagaj 270-920 l
Pret 19.280 euro

</p>

Vote it up
508
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza