Terina de ciuperci si castane in coniac

Aceasta mancare deosebita poate fi servita ca fel principal fara carne

 

Timp preparare: 20 de minute
La foc: 55 de minute
Se obtin 8-10 portii

O portie contine (cand se servesc 8):
Calorii 234
Glucide 38 g
Proteine 6 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline, plus un pic pentru uns
2-4 catei de usturoi, zdrobiti
175 g ciuperci, taiate
175 g ceapa rosie, taiata felii subtiri
6 linguri coniac
8 castane ambalate in vid sau din conserva, fara adaos de zahar
1 ou, batut
125 g pesmet
400 g piure de castane din conserva, fara adaos de zahar
Coaja rasa de la 1/2 portocala plus sucul de la 1 portocala
1 lingura de patrunjel proaspat tocat si cimbru
Sare si piper negru
Ornare: coriandru proaspat tocat sau busuioc
Garnitura: diverse tipuri de frunze de salata

Preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava de cozonac (900 g) cu putin ulei.

2. Se incinge uleiul intr-o cratita mare la flacara potrivita, apoi se calesc usor, amestecand mereu, usturoiul, ciupercile si ceapa 7-8 minute, pana cand s-au inmuiat si au capatat o culoare maronie.

3. Se adauga coniacul in cratita si se lasa sa fiarba usor 1-2 minute pana cand scade, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa 3 minute sa se raceasca.

4. Se rup castanele in bucati si se adauga in amestecul de ciuperci impreuna cu oul, pesmetul, piureul de castane, coaja si sucul de portocala, patrunjelul, cimbrul si sare si piper dupa gust. Se foloseste o lingura de lemn pentru a desface piureul de castane.

5. Cand amestecul este bine omogenizat, se pune cu o lingura in tava, se niveleaza si se coace la cuptor 45 de minute sau pana cand suprafata s-a rumenit.

6. Se lasa terina sa se raceasca in tava, apoi se rastoarna pe o farfurie si se taie felii. Se presara putin coriandru tocat sau busuioc si se serveste cu frunze de salata de diverse tipuri.

Vote it up
181
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza