Terapie prin animale

Cainii si pisicile ii fac pe copii sa fie mai sanatosi, arata un studiu recent realizat in Finlanda
 
Potrivit studiului, publicat in revista Pediatrics, copiii care traiesc intr-o casa in care exista un animal de companie in timpul primului lor an de viata au sansa de a fi mai sanatosi decat aceia care traiesc intr-o locuinta in care nu exista un animal de companie, informeaza huffingtonpost.com.
“Expunerea bebelusilor la animalele de companie, in primele lor luni de viata, poate sa stimuleze sistemul lor imunitar care functioneaza apoi mai bine cand lupta contra infectiilor", a declarat pentru Los Angeles Times medicul Danielle Fisher de la Centrul Medical St. John's, din orasul californian Santa Monica.
 
 Astfel, copiii care au un caine in primul lor an de viata au cu 31% mai putine infectii la nivelul tractului respirator, in comparatie cu copiii care traiesc intr-o casa in care nu exista un caine.
Copiii din familiile cu caini de companie au si mai putine infectii la nivelul urechii - cu 44% mai putin - si au nevoie de mai putine antibiotice atunci cand se imbolnavesc.
Pisicile prezinta si ele cateva efecte benefice asupra starii de sanatate a copiilor, dar acestea nu sunt la fel de importante precum acelea generate de caini.
 
Vote it up
96
Ai votat deja!Voteaza