Televizorul iti scurteaza viata

Fiecare ora petrecuta in fata ecranului iti reduce durata de viata cu 22 de minute
 
<p>Potrivit unui studiu australian, sase ore de privit zilnic la televizor pot reduce speranta de viata cu pana la cinci ani, relateaza publicatia britanica The Guardian.
Privitul indelungat al ecranului tv poate fi la fel de periculos ca fumatul sau obezitatea, este concluzia autorilor studiului. "In timp ce numarul de fumatori se micsoreaza, numarul privitorilor la tv ramâne constant, ceea ce are implicatii la nivelul intregii populatii", explica Lennert Veerman, de la Universitatea din Queensland.
Cercetarea realizata pe un esantion de 11.000 de voluntari de peste 25 de ani arata ca fiecare ora petrecuta in fata televizorului poate reduce durata de viata cu 22 de minute.
Studiul vine la doar un an de la descoperirea faptului ca o ora de privit la televizor pe zi duce la cresterea cu 8 procente a riscului de moarte prematura. Repausul in defavoarea exercitiilor fizice este asociat cu un risc mai mare al mortalitatii, in special din pricina bolilor cardiovasculare. "Este logic ca daca exercitiile fizice sunt benefice pentru sanatate, opusul sa nu fie", a mai precizat Veerman.</p>
Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza