Tehnica asiatica shiatsu favorizeaza concentrarea si previne aparitia unor boli

Shiatsu este o forma de digitopunctura de origine japoneza.
 

Aceasta metoda consta din stimularea unor puncte precise, tsubo, prin apasari digitale si manuale, pentru a corecta astfel dezechilibrele energetice. Originalitatea shiatsu consta din faptul ca este conceput ca o inlantuire completa tratand ansamblul punctelor corpului.

Principii:
• Bazandu-se pe conceptia energetica a medicinei traditionale chineze, shiatsu are drept scop restabilirea circulatiei energiilor in corp: cata vreme ele vor circula libere prin meridiane, canalele imateriale care unesc organele cu tesuturile si cu functiile aferente, suntem sanatosi. Dar atunci cand se produce o incetinire sau un blocaj, apar durerile si se poate instala boala. Shiatsu vizeaza astfel sa corecteze aceste dezechilibre energetice: le concentreaza acolo unde lipsesc si le disperseaza acolo unde sunt in exces.
• Specialistul utilizeaza o tehnica originala de stimulare, prin presiune sau prin masaj, a unor puncte precise, numite tsubo (inrudite cu punctele de acupunctura), situate de-a lungul meridianelor si corespunzand unui organ sau unei functii.

Ce trateaza:
• O sedinta de shiatsu va aduce calm, destindere, senzatia de bine si favorizeaza concentrarea. Daca il practicati in mod regulat, veti fi in forma si veti putea combate eventualele boli.
• Puteti apela la shiatsu si daca aveti dureri de cap, de ceafa, sciatica, reumatism sau pentru a remedia tulburari digestive (colita, constipatie, greata, varsaturi etc.), respiratorii (astm, sinuzita etc.), alergice, ginecologice (dismenoree, ciclu neregulat, sindrom premenstrual etc.), psihice (anxietate, angoasa, toxicomanie, depresie moderata etc.), ale somnului sau probleme de ordin sexual.

Vote it up
3
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza