Tatici, hai la scoala mamei!

Barbatii care vor sa primeasca zece zile de concediu platit, dupa ce sotiile lor nasc, trebuie sa obtina un atestat 
<p>Tatii pot beneficia de acest lucru numai daca detin un atestat ca au absolvit cursuri de "Scoala a mamei". Cursurile sunt gratuite si se organizeaza in cele mai multe maternitati din tara.

Programul, care este destinat educatiei pentru viitorii parinti, este gratuit si ii invata pe acestia despre sarcina, travaliu, nastere, recoltare de celule stem, alaptare si ingrijirea bebelusilor. Cursurile dureaza patru saptamani si sunt tinute de catre moaste profesioniste, care au absolvit studii superioare in acest sens.

Barbatii care participa alaturi de sotiile lor insarcinate la aceste cursuri primesc, la final, un atestat in baza caruia pot beneficia de zece zile de concediu platit dupa ce devin tati.

In urma absolvirii cursurilor, barbatii isi pot lua apoi zece zile de concediu platit, potrivit legii, dupa ce sotiile lor nasc, a declarat managerul Spitalului de Obstetrica Ginecologie Ploiesti, medicul Calin Boeru, la lansarea programului de cursuri de "Scoala a mamei" din Prahova.

Programul "Scoala a mamei" a inceput la Ploiesti in urma cu doua luni, doua serii au absolvit deja cursul, insa acesta a fost lansat oficial joi. In primele doua serii, 22 de barbati din Prahova au obtinut atestat de cursant.

Managerul Calin Boeru a afirmat ca cei mai multi dintre barbatii interesati de astfel de cursuri au studii superioare, traiesc in mediul urban si au un venit mediu.</p>

Vote it up
121
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza