Tarta simpla cu caise

Caisele si scortisoara se combina de minune in aceasta tarta cu aspect deosebit

 

<p>

Preparare: 15 min.
Coacere: 35 min. plus racirea
Se obtin 6 portii

Ingrediente:

1/4 cana, plus 1 lingurita zahar
2 linguri amidon
1/2 lingurita scortisoara
2 borcane cu compot de caise sau de piersici (jumatati)
cu putin zahar, scurse

Aluat pentru placinta cu o foaie (22 cm)

1 albus de ou, batut
2 linguri fulgi de migdale
1 lingura lapte degresat

Preparare:

Intr-un castron, se combina 1/4 cana zahar, amidonul scortisoara cu dovleac. Se adauga caisele si se amesteca.

Se asterne foaia de placinta pe o tava de pizza de 30 cm, tapetata cu hartie de pergament. Se unge cu albus de ou pana la 4 cm de margine. Se pune deasupra amestecul cu caise; se presara felioarele de migdale.

Se intorc marginile aluatului peste umplutura, lasand centrul neacoperit. Se unge aluatul intors cu laptele; se presara la suprafata restul de zahar.

Se coace tarta la 190°C, circa 35-40 min. sau pana ce umplutura bolboroseste, iar aluatul s-a rumenit. Se scoate sa se raceasca pe gratar, cu ajutorul foii de pergament.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza