Tarta de legume coapte

O ploaie de verdeturi proaspete si branza topita adauga nota finala legumelor coapte in crusta crocanta.
 
<p>Preparare: 15 minute
La foc: 50 de minute – 1 ora si 10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 260
Glucide 28 g
Proteine 10 g
Grasimi 12 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

400 g vinete
400 g dovlecei
1 ardei rosu, taiat bucati mari
1 ardei galben, taiat bucati mari
150 g ceapa rosie, taiata bucati mari
1 catel de usturoi, tocat
1 lingurita rozmarin sau cimbru proaspat, tocat, plus alte cateva crengute pentru ornat
3 linguri ulei de masline
Sare si piper negru
4 foi de foitaj, de aproximativ 125 g
75 g mozzarella nu foarte grasa, sfaramata

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se taie vinetele si dovleceii in rondele de 1 cm. Se aranjeaza toate legumele intr-un singur strat intr-o tava adanca, se presara usturoiul si rozmarinul sau cimbrul peste ele, apoi se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga sare si piper dupa gust.
2. Se coc legumele 40-60 de minute sau pana cand s-au inmuiat si s-au rumenit.
3. Intre timp se pune o tava intinsa in cuptor sa se incalzeasca. Se tapeteaza o forma de tarta de 20-23 cm cu foile de aluat, ungand pe rand fiecare strat cu ulei. Se indoaie marginile dupa forma. Se pune forma de tarta in tava intinsa si se coace 5-8 minute pana ce aluatul devine auriu.
4. Se micsoreaza flacara cuptorului la 160°C. Se asaza legumele coapte peste foitaj si se presara uniform branza, rozmarin si cimbru tocat. Se mai da la cuptor 10 minute sau pana cand se topeste branza. Se taie in patru si se serveste calda.

Varianta: Se inlocuieste mozzarella cu 2 linguri de parmezan ras amestecat cu 1 lingura de pesmet prajit, rozmarin si cimbru.</p>

Vote it up
215
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza