Tarta cu branza si capsuni

Umple cu un amestec cremos o cochilie subtire de aluat crocant. Tusa finala este data de glazura dulce

 

<p>

Portii 6
Timp de preparare: 30 de minute, plus 1 1/2 ora racirea si racorirea
Timp de gatit: 15–20 de minute

Ingrediente:

Cochilia de aluat

115 g faina
55 g unt nesarat, la temperatura camerei
2 linguri zahar tos
2 galbenusuri de ou

Umplutura

225 g branza de vaci cu continut redus de grasimi
1 lingura miere
coaja rasa de la 1 portocala
1 lingura suc de protocala
225 g capsuni coapte taiate in sferturi
55 g afine
4 linguri jeleu de coacaze

Preparare:

Se cerne faina pe o suprafata de lucru rece, se face o adancitura in centrul gramajoarei si se pun acolo untul, zaharul si galbenusurile. Folosind varfurile degete-lor unei maini, se amesteca ingredientele in adancitura, apoi se incorporeaza treptat faina pentru a forma un aluat moale. Se pune aluatul intr-o punga de polietilena si se raceste 1 ora, in frigider.

Se intinde aluatul subtire, pe o suprafata de lucru presarata cu faina, si se foloseste pentru a captusi cu el o forma de copt plata, de 21 cm diametru.

Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se captuseste cochilia de aluat cu hartie de copt, se pun peste aceasta boabe de fasole si se coace 10–15 minute, pana ce aluatul se rumeneste putin. Se indeparteaza hartia si fasolea si se mai coace cochilia alte 5 minute, pana ce aluatul este bine copt. Se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate cu grija cochilia de aluat din forma.

Pentru umplutura, se amesteca pana la omogenizare branza, mierea, coaja rasa si sucul de portocala. Se toarna umplutura in cochilie si se intinde in strat uniform.
Se aranjeaza pe suprafata umpluturii capsunile si afinele. Se incalzeste jeleul de coacaze pana ce se face lichid, apoi se ung cu el, din belsug, fructele de pe tarta.

Se lasa sa se racoreasca inainte de a o servi. Tarta are cel mai bun gust la 1–2 ore dupa ce a fost preparata.

Cateva idei:

• Pentru o tarta cu zmeura si piersici, aromatizati branza cu 1-–2 lingurite apa de trandafiri si 1 lingura zahar tos in loc de miere si suc de portocala. Inlocuiti capsunile si afinele cu 125 g zmeura si 3 piersici coapte, taiate feliute. Glasati cu gem de caise topit.
• Pentru o tarta cu mango si fructul pasiunii, aromatizati branza cu pulpa, trecuta prin sita, de la 2 fructe ale pasiunii in loc de coaja si suc de portocala. Inlocuiti capsunile si afinele cu 1 mango mare si copt taiat feliute, si glasati cu gem de caise topit. Mango este o buna sursa de vitamina A sub forma de beta-caroten, si cu cat fructul este mai copt, cu atat continutul de vitamina A este mai mare. Antioxidantii ca beta-caroten si vitamina C protejeaza organismul de radicalii liberi, iar cererea de acesti nutrienti este mai mare cand suntem expusi la poluanti si la fumul de tigara.

Avantaje:

• Capsunile si afinele sunt surse bogate de vitamina C.
• Branza de vaci cu continut scazut de grasimi aduce nutrienti esentiali, cum sunt proteinele si calciul, si mai putine grasimi si calorii.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza