Tartă de legume coapte

O ploaie de verdețuri proaspete și brânză topită adaugă nota finală legumelor coapte în crustă crocantă. 
 
 Preparare: 15 minute 
 La foc: 50 de minute – 1 oră și 10 minute 
 Se obțin 4 porții 
  
 O porție conține: 
 Calorii 260 
 Glucide 28 g 
 Proteine 10 g 
 Grăsimi 12 g (grăsimi saturate 3 g) 
  
 Ingrediente 
  
 400 g vinete 
 400 g dovlecei 
 1 ardei roșu, tăiat bucăți mari 
 1 ardei galben, tăiat bucăți mari 
 150 g ceapă roșie, tăiată bucăți mari 
 1 cățel de usturoi, tocat 
 1 linguriță rozmarin sau cimbru proaspăt, tocat, plus alte câteva crenguțe pentru ornat 
 3 linguri ulei de măsline 
 Sare și piper negru 
 4 foi de foitaj, de aproximativ 125 g 
 75 g mozzarella nu foarte grasă, sfărâmată 
  
 Preparare 
  
 1. Se încălzește cuptorul la 200 de grade. Se taie vinetele și dovleceii în rondele de 1 cm. Se aranjează toate legumele într-un singur strat într-o tavă adâncă, se presară usturoiul și rozmarinul sau cimbrul peste ele, apoi se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă sare și piper după gust. 
 2. Se coc legumele 40-60 de minute sau până când s-au înmuiat și s-au rumenit. 
 3. Între timp se pune o tavă întinsă în cuptor să se încălzească. Se tapetează o formă de tartă de 20-23 cm cu foile de aluat, ungând pe rând fiecare strat cu ulei. Se îndoaie marginile după formă. Se pune forma de tartă în tava întinsă și se coace 5-8 minute până ce aluatul devine auriu. 
 4. Se micșorează flacăra cuptorului la 160°C. Se așază legumele coapte peste foitaj și se presară uniform brânză, rozmarin și cimbru tocat. Se mai dă la cuptor 10 minute sau până când se topește brânza. Se taie în patru și se servește caldă. 
Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza