Tartă cu dovlecei din făină integrală

Pentru o masă completă, poate fi servită alături de o salată de roșii
 

Ingrediente pentru 12 porții

Pentru aluat:

200 g făină de grâu integrală, plus făină pentru modelare

sare

50 g unt moale

150 g brânză de vaci slabă, plus 250 g pentru topping

ulei de măsline (pentru uns tava), plus 1 lingură pentru topping

Pentru topping:

1 ceapă, tocată mărunt

1 cățel de usturoi, tocat mărunt

400 g dovlecei, felii

½ linguriță de rozmarin, tocat

piper negru

2 ouă separate

 

1. Pentru aluat se frământă făina, 1 linguriță de sare și untul. Se amestecă 150 g brânză de vaci slabă și 2-3 linguri de apă rece. Se unge o tavă rotundă (28 cm diametru) cu un strat subțire de ulei de măsline. Se întinde aluatul și se așază în formă, apoi se lasă 30 minute la rece.

2. Între timp, pentru topping, se încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie. Se călesc ceapa și usturoiul până când devin translucide. Se adaugă dovleceii și rozmarinul și se fierb înăbușit timp de 2-3 minute. Se condimentează cu sare și piper. Se ia tigaia de pe foc și se lasă legumele să se răcească ușor.

3. Se încălzește cuptorul la 200°C (ventilator 180°C, gaze 3). Se amestecă gălbenușurile cu restul de 250 g de brânză de vaci până ce devin o cremă. Albușurile se bat până când se întăresc. Mai întâi se amestecă legumele cu brânza, apoi se adaugă albușurile bătute.

4. Se scoate tava rotundă din frigider. Se înțeapă aluatul cu o furculiță de mai multe ori, apoi se întinde compoziția de dovlecel și brânză. Se pune plăcinta în cuptor timp de aproximativ 40 de minute. Se servește caldă.

 

Sugestie pentru servire: Se potrivește bine cu salată de roșii cu germeni.

 

Vote it up
92
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza