Tartă cu ceapă și nuci

O variantă la fel de delicioasă a tartei clasice cu ceapă și șuncă
 

Ingrediente pentru 10 felii

Blat:

450 g făină integrală de grâu

1 plic drojdie uscată

1 linguriță sare

500 ml apă călduță

1 lingură ulei

Umplutură:

2 kg ceapă

4 linguri ulei

1 legătură pătrunjel

200 g alune tocate

500 g smântână fermentată

3 ouă

sare, piper negru

1 linguriță boia iute

grăsime pentru uns tava

 

1. Într-un castron se amestecă făina cu drojdie și sare. Se toarnă apă și ulei și se bate cu mixerul aproximativ 5 minute, până ce aluatul face bășici. Se acoperă și se lasă să se odihnească la temperatura camerei cam 1 oră, până ce aluatul își dublează volumul.

2. Se pregătește umplutura: se curăță ceapa și se rade. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește ceapa la foc mic, până ce se înmoaie; se lasă apoi să se răcească.

3. Se spală pătrunjelul, se șterge și se toacă. Se amestecă împreună cu ceapa, nucile, smântâna, ouăle, sare, piper și boia.

4. Aluatul se întinde cu latul cuțitului pe o tavă unsă. Deasupra se repartizează amestecul de ceapă.

5. Se așază tarta la mijlocul cuptorului rece și se coace aproximativ 40 minute la 180ºC (convecție 160ºC, gaze 2-3).

Vote it up
94
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza