Taitei soba cu linte, spanac si morcovi

Taiteii soba din hrisca au o aroma puternica de alune care se potriveste cu aceasta combinatie de linte si legume

 

<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 20-30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 400
Glucide 61 g
Proteine 18 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

125 g linte Puy (linte verde)
1 frunza de dafin
2 lingurite ulei de masline
3 catei de usturoi, tocati
100 g ceapa rosie, tocata
75 g morcov, taiat in cubulete
1 tija de telina, tocata marunt
2 lingurite mustar de Dijon
2 linguri sherry sec
Sare si piper negru
150 g spanac proaspat, tocat mare
250 g taitei soba (taitei traditionali japonezi din faina de hrisca)
2 linguri patrunjel proaspat, tocat

Preparare

1. Se pune lintea intr-o cratita, impreuna cu frunza de dafin, se acopera cu apa rece si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 10-15 minute sau pana cand lintea s-a inmuiat. Se scurge si se lasa deoparte.
2. Intre timp se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie care nu lipeste, la foc foarte mic. Se adauga usturoiul si ceapa, se acopera tigaia si se fierb 7-10 minute pana cand se inmoaie. Intre timp se pune pe foc o oala cu apa pentru paste.
3. Se adauga lintea scursa, morcovii, telina, mustarul si sherry-ul peste ceapa din tigaie, se presara sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se mareste focul pana la mediu, se acopera tigaia si se fierbe totul 2-3 minute.
4. Se adauga spanacul si 75 ml de apa clocotita, se acopera din nou tigaia si se lasa sa fiarba inca 1 minut sau pana cand legumele s-au inmuiat, adaugand apa daca este nevoie. Se potriveste de sare si piper.
5. Se fierb pastele in apa clocotita din oala, conform instructiunilor de pe ambalaj.
6. Se scurg pastele si se pastreaza putin din apa in care au fiert. Se amesteca lintea si patrunjelul cu pastele, adaugand putina apa in care au fiert, daca este nevoie. Se potriveste de sare si piper si se serveste.

Sfat:

Pentru acest fel de mancare se foloseste linte Puy deoarece aceasta isi pastreaza mai bine forma si textura fata de alte soiuri de linte.</p>

Vote it up
188
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza