Tăiței cu legume și ardei iuți

Un fel de mâncare deosebit, cu tăiței fini, ardei iuți și varză chinezească

 

Timp preparare: 30 de minute

La foc: 10 minute

Se obțin 4 porții.

O porție conține: 290 calorii; 26 g glucide; 10 g proteine; 15 g grăsimi (grăsimi saturate 3 g).

 

Ingrediente:

100 g tăiței transparenți (celofan)

2 linguri ulei vegetal

2 cepe verzi, tăiate solzișori

2 oua bătute

1 ardei iute roșu, curățat de semințe, tocat

2 căței de usturoi, tocați

1 linguriță de ghimbir, tocat

50 g castane de apă din conservă, scurse și tăiate bucăți mari

300 g legume chinezești, de exemplu varză chinezească

4 linguri sos de soia

3 linguri mirin sau sherry dulce

sare

50 g arahide nesărate

Preparare:

1. Se pun tăițeii intr-un castron, se acoperă cu apă rece și se lasă 30 de minute, timp în care se pregătesc legumele.

2. Se pune la fiert o cratiță mare cu apă, se scurg tăițeii și se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg și se lasă deoparte.

3. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie care nu lipește, se adaugă ceapa verde și se călește 5 secunde, apoi se adaugă ouăle bătute astfel încât să se formeze o omletă subțire. Se ia omleta de pe foc, se rulează și se taie fâșii subțiri.

4. Se pune restul de ulei într-un tuci sau într-o tigaie mare. Când uleiul s-a incins, se adaugă ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul și castanele și se călesc 20 de secunde.

5. Se adaugă frunzele de varză în tigaie, se călesc încă 1 minut sau până când încep să se înmoaie. Se adaugă fâșiile de omletă, sosul de soia și mirin sau sherry, apoi sare și piper după gust. Se lasă sosul să dea în clocot, apoi se pune fideaua. Se mărunțesc arahidele și se presară deasupra, adăugând pentru servire și sos de soia.

Sfat:

Tăițeii transparenți se fac din fasole mung și devin translucizi când sunt fierți. Se pot înlocui cu tăiței fini de orez, dar aceștia vor rămâne opaci.

Vote it up
83
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza