Tagliatelle cu legume de vară

Un fel de mâncare ușor, aromat, cu lămâie, tarhon și usturoi 
 

Preparare: 15 minute


La foc: 15-20 de minute


Se obțin 4 porții.

O porție conține:
 211
 calorii; 34 g
 glucide; 9 g
 proteine; 5 g grăsimi (1 g grăsimi saturate).

 

Ingrediente

250 g sparanghel subțire


150 g fasole verde


200 g dovlecei mici


150 g praz tânăr


sare și piper negru


500 g tagliatelle cu ou sau alte paste subțiri


1 lingură ulei de măsline


1 cățel de usturoi, tocat fin


4 linguri suc de lămâie sau după gust


2 lingurițe tarhon proaspăt, tocat


2-3 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat fin

 

Preparare

1. Se pun două cratițe cu apă la fiert. Se curăță sparanghelul și se taie în bucăți de 2,5 cm lungime. Se curăță fasolea verde și se taie păstăile
 în două. Dovleceii se taie felii subțiri. Se curăță prazul și se taie în sferturi pe lungime, apoi în bucăți de 1 cm.


2. Se pun sparanghelul și fasolea într-o cratiță cu apă clocotită și se opăresc 4 minute sau până când se înmoaie. Se scurg, se pun sub un jet de apă rece și se lasă deoparte.


3. Se adaugă pastele în cealaltă oală cu apă clocotită și se fierb conform instrucțiunilor 
de pe ambalaj.


4. Între timp, se încălzește uleiul de măsline într-un tuci sau într-o tigaie cu fund gros, la foc potrivit spre iute. Se pune usturoiul și se călește 30 de secunde, apoi se adaugă dovleceii și prazul și se călesc 3 minute sau până când dovleceii s-au înmuiat puțin.


5. Se adaugă sparanghelul și fasolea în tigaie și se călesc 1 minut, apoi se înglobează zeama de lămâie și tarhonul. Se ia vasul de pe foc și se potrivește de sare și piper.


6. Se scurg pastele și se păstrează apa în care au fiert. Se amestecă pastele cu legumele, adăugându-se, dacă este nevoie, câteva lingurițe din apa în care au fiert. Se presară pătrunjel și piper negru și se servește.

Vote it up
122
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza